Per tal de millorar el coneixement i ús de la llengua anglesa, alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Olivar Gran de Figueres realitzen un intercanvi amb alumnes polonesos. El grup d'estudiants altempordanesos participa a l'intercanvi amb alumnes de l'Institut Powiatowy Zespó Szól, de la localitat polonesa de Pszczyna.

Durant tota aquesta setmana, els joves estan gaudint a l'Olivar Gran de la visita de vuit alumnes poloneses i dues professores que les acompanyen. L'intercanvi permet enfortir el coneixement dels estudiants pel que fa a la llengua anglesa, idioma que tant els joves d'aquí com les visitants tenen com a segona llengua estrangera.

Les alumnes poloneses, que estan allotjades a casa d'alumnes de l'Olivar Gran, realitzaran visites i activitats pels llocs més significatius de la nostra comarca, així com visites a les ciutats de Girona i Barcelona.

La segona part de l'intercanvi es farà durant el primer trimestre del 2016 i consistirà en la visita, per part de 16 alumnes del centre de secundària figuerenc a la ciutat polonesa de Pszczyna, situada a uns 80 km de Crakòvia. Aquesta activitat els permetrà fer sortides de gran interès pedagògic, al camp de concentració d'Auschwitz-Birkenau, a la mateixa ciutat de Crakòvia o al castell de Wawel.

Aquest projecte completa els intercanvis que l'Olivar Gran fa des de fa uns anys amb un licée de Normandia (França) en llengua francesa.