Dijous va arribar a Catalunya una delegació dels Bombers d'Escòcia formada pel responsable dels Incendis Forestals i pel responsable de Formació. Durant la seva estada, que finalitzarà dilluns, han fet seguiment de cremes prescrites a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i al Montsant. A més, també visitaran un parc de Bombers de la Generalitat per conèixer el seu funcionament, i com està equipat: la flota de vehicles i les diferents tipologies així com el material i els equipaments de què està dotat per fer front a les emergències.

Aquest dissabte està previst que visitin la zona de l'incendi d'Òdena, que va afectar la comarca de l'Anoia aquest passat mes de juliol, i diumenge visitaran la zona de l'incendi que va afectar la serra de Tivissa el juny de 2014.

Amb aquesta visita al cos de Bombers de la Generalitat, de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, del departament d'Interior, la delegació escocesa vol ampliar els seus coneixements en estratègies d'extinció d'incendis i en l'ús del foc tècnic, tant en prevenció com en extinció, amb l'objectiu d'implementar l'ús d'aquesta tècnica al seu país i al seu cos de Bombers.