El 29 de gener del 2016 és la data límit per presentar treballs a la XII edició del Premi d'Experiències Educatives Josep Pallach, segons consta a les bases que acaba de fer públiques l'Ajuntament de Figueres.

Poden participar-hi aquelles persones que hagin portat a terme alguna experiència en el camp educatiu, sigui quin sigui l'àmbit: escolar, extraescolar, laboral, de lleure... i sigui quin sigui el nivell: infantil, primària, secundària, universitari, adults...

El jurat valorarà preferentment l'interès de l'experiència segons els paràmetres següents: la seva innovació pedagògica i metodològica, l'originalitat en el plantejament, el treball d'elaboració i presentació per part dels autors, la facilitat d'aplicació per part d'altres persones, la implicació del centre, la transversalitat dels plantejaments, la continuïtat temporal de l'experiència en cursos successius i el treball en xarxa en l'àmbit comunitari.

Les bases es poden consultar en el següent enllaç de l'Ajuntament de Figueres.

L'Ajuntament de Figueres va instaurar el Premi d'Experiències Educatives Josep Pallach l'any 2002, recuperant l'antic i desaparegut Premi d'Experiències Pedagògiques Alt Empordà (1983-1994). En relació amb els treballs que es presenten, es tenen en compte valors com els drets humans, les relacions humanes, la democràcia o l'educació per a la pau.