registra

· ID 804108

Barcelona (ACN).- La Secretaria de Família del Departament de Benestar Social i Família ha registrat 28 denúncies en el primer any d'aplicació de la Llei per garantir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. 11 d'aquestes denúncies són per possibles delictes o faltes, 16 per possibles infraccions administratives i 1 per possible infracció laboral. De les 11 denúncies per possibles delictes o faltes, 6 s'investiguen per la Fiscalia, 1 s'ha arxivat per no poder identificar l'infractor, 1 per no existir el presumpte delicte, 2 estan pendents de resposta de la Fiscalia i 1 està sent judicialitzada per delicte.

Pel que fa a les 16 denúncies per possibles infraccions administratives, hi ha hagut 11 diligències d'arxiu. D'aquestes 11, 6 han estat arxivades per no ser fets constitutius d'infracció tipificada a la Llei, 4 per no haver pogut constatar els fets denunciats i 1 per estar fora de l'abast de la Generalitat de Catalunya. Els cinc procediments administratius restants han estat incoats i actualment estan en procés d'investigació.

Pel que fa a l'expedient de la possible infracció laboral, s'ha arxivat i derivat per ser tractat en via laboral.

Des de Benestar Social i Família també es destaca el fet que des de l'aprovació de la Llei s'han celebrat 24 cursos formatius i s'està duent a terme una campanya als mitjans de comunicació per a donar a conèixer el contingut de la norma.