Els cinc joves talents de Roses han tornat de Silicon Valley (Estats Units) amb el seu repte empresarial resolt. Aquest grup d'alumnes del Centre Escolar Empordà formen un dels cinc equips guanyadors dels Premis Repte Emprèn, i aquest dimecres, 30 de setembre, presenten a CaixaForum Madrid les seves creacions davant de grans empreses nacionals.

A Silicon Valley, els cinc equips d'estudiants d'ESO, batxillerat i cicles formatius de diferents centres de tot Espanya s'han enfrontat a reptes sobre futures tendències empresarials i n'han tornat amb nous projectes, aplicacions i metodologies. Un dels equips és el de Roses.

Abans que marxessin els equips, van proposar els reptes els cinc partners dels Premis Repte Emprèn: Fundació everis, Eurest, SegurCaixa Adeslas, HP i l'Obra Social "la Caixa". Aquest dimecres, els estudiants presenten les seves noves propostes davant dels partners a CaixaForum Madrid.

L'equip guanyador de Roses el conformen cinc alumnes de 4rt d'ESO, que han presentat a l'Obra Social "la Caixa" una aplicació mòbil per implicar els joves en el disseny del seu futur.

Es tracta d'una app mòbil dirigida a joves (de 14 a 23 anys) amb dos objectius prioritaris: sensibilitzar-los en el coneixement de què és un think tank i fomentar la participació en grups de reptes de futur. Per a la sensibilització es proposa un joc vinculat a l'app que aporti informació sobre el concepte de think tank.

I per fomentar la participació s'ofereix una app virtual que permeti accedir al think tank de manera fàcil i motivadora a través d'activitats que agradin als adolescents (com ara concursos, concerts, fires, olimpíades€) per fer-los sentir que formen part d'una comunitat i que hi tenen un paper rellevant. Més concretament: Jocs inclosos en l'app que permetin als jugadors aportar idees i, a canvi, oferir una targeta amb descomptes per a esdeveniments, roba, menjar, transport€

Aquesta targeta es podria associar a l'actual 'Carnet Jove de "la Caixa" Una idea, un descompte', i, d'altra banda, a través de les idees aportades pels jugadors, un equip intern dinamitzarà els grups de reptes i escollirà les millors per crear-les i fer-les realitat.

Els Premis Repte Emprèn s'emmarquen dins del Projecte Joves Emprenedors, una proposta educativa innovadora que l'Obra Social "la Caixa" posa a disposició de les escoles de tot l'Estat amb l'objectiu de despertar una actitud emprenedora en els alumnes.