Els alumnes de la Universitat de Vic (UVIC) han visitat l'actuació de gestió de l'hàbitat de 'Silene sennenii' als glacis del castell de Sant Ferran de Figueres per comprovar la convivència d'un bé cultural com la fortalesa, amb un de natural, la planta protegida.

La visita es va fer a càrrec del biòleg Josep Maria Dacosta, l'antic director del Consorci del Castell de Sant Ferran, Damià Abella i l'actual, Hermenegildo Tomé, el professor de la Universitat de Vic, Lluís Benejam i el Regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Figueres, Francesc Cruanyes.

La Silene sennenii creix gairebé exclusivament en fenassars, comunitat que, en la majoria de casos, està associada actualment a l'Alt Empordà als marges dels camps de cultiu, talussos i, excepcionalment, en cultius abandonats, en una alçada d'entre 15 i 100 metres.

En l'actualitat aquesta espècie en greu perill d'extinció només es pot trobar al Castell de Sant Ferran de Figueres, Baseia, al Riu Manol, a El Far d'Empordà i Mas Renart. És per aquest motiu que l'Ajuntament de Figueres realitza actuacions per afavorir el seu hàbitat i ajudar a la protecció i preservació d'aquesta espècie.