La primera edició de 'Les idees es mouen', concurs d'innovació energètica impulsat per Endesa en col·laboració amb la Fundació Universitat-Empresa, s'adreça a estudiants universitaris i de formació professional dels centres catalans especificats a les bases del concurs que tinguin menys de 26 anys.

L'objectiu d'aquest concurs és despertar la creativitat i la iniciativa dels estudiants i fomentar la generació d'idees relacionades amb l'energia elèctrica, compatibles amb algun dels reptes i els compromisos de la companyia.

Les iniciatives han d'estar vinculades a la innovació, l'eficiència energètica, l'electrificació de la demanda, la protecció del medi ambient i l'entorn, l'excel·lència en l'atenció al client o la qualitat del servei energètic.

Els interessats podran presentar les seves idees fins al 16 d'octubre al web www.lasideassemueven.com.

Després del tancament del període de presentació de les idees, un jurat seleccionarà tres projectes finalistes. Els estudiants tindran l'oportunitat de compartir les seves propostes amb experts d'Endesa en la matèria, que col·laboraran per enriquir la iniciativa. Aquestes trobades es duran a terme a l'interior d'un vehicle elèctric, anomenat Endesa Van. Finalment, al mes de novembre, el jurat emetrà la seva decisió. El lliurament de premis es farà a les oficines d'Endesa a Barcelona.

El guanyador del primer premi rebrà 3.000 euros i una beca en el programa d'iniciació professional STEP de la FUE, amb formació acadèmica i pràctiques remunerades a Endesa. A més, es concedirà un premi de 1.500 euros per al segon classificat i un premi de 1.000 euros per al tercer.

Després d'aquesta primera edició de 'Les idees es mouen' a Catalunya, es preveu fer noves convocatòries a Andalusia i Madrid.

El concurs s'emmarca en el conjunt d'iniciatives que desenvolupa Endesa per atraure i retenir el talent jove. Durant els anys 2013 i 2014 la companyia va formar 774 joves mitjançant el seu programa de beques i va fer 565 acords de pràctiques, dels quals el 20% van donar lloc a incorporacions en plantilla.