L'Obra Social 'la Caixa' i el Banc dels Aliments de Barcelona han presentat aquest dimecres el balanç de la campanya 'Cap nen sense bigoti', una iniciativa centrada en la recollida de llet a tot l'Estat que ha reunit un total d'1.000.200 litres, més de la meitat dels quals, 565.000 litres, s'han aconseguit a Catalunya. Amb aquest balanç, es preveu que hi hagi existències suficients fins finals d'any. La col·laboració entre ambdues entitats s'ha reforçat amb la signatura d'un conveni que permetrà al Banc dels Aliments adquirir un camió frigorífic a partir del mes de desembre que millorarà el repartiment d'aliments frescs i congelats a zones on fins ara on es podia arribar.

La campanya ha inclòs una col·lecta de llet física a les oficines de CaixaBank, però també a partir de donatius electrònics, és a dir, diners per comprar aquest producte i que faran possible un "millor repartiment" ha destacat el director general de Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró. Es tracta d'una acció pionera que permetrà a 60.000 persones disposar d'aquest producte fins el mes de desembre. "La nostra aliança és molt positiva, la suma d'esforços té el seu redit", ha dit.

Però amb aquesta recollida no s'arriba a cobrir el 50% de la demanda. Només a Catalunya s'atenen a 252.000 persones amb dèficit de llet a la seva alimentació. "Continuem tenint dèficit i esperem ajuda", ha dit el president de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Frederic Gómez. Durant la roda de premsa s'ha subratllat que aquest acord pot tenir "continuïtat" en el futur, ja que s'ha assolit "l'objectiu" que es buscava.

La col·laboració s'ha reforçat amb la signatura d'un nou conveni que permetrà al Banc dels Aliments de Barcelona adquirir un camió frigorífic a partir del mes de desembre. Aquest vehicle permetrà el repartiment d'aliments frescs i congelats a llocs que fins ara no es podia arribar per qüestions de logística.