L'actriu suïssa alemanya Katia Loritz, una de "Les Noies de la Creu Roja" i una de les cares protagonistes del cinema espanyol dels anys 50 i 60, va morir ahir a la nit a Madrid, als 83 anys d'edat, segons informa avui a Efe Concha Velasco, companya i amiga de la intèrpret.

Retirada dels escenaris i platós des de finals dels 60, l'actriu de gran bellesa, pèl-roja i d'ulls verds, va néixer el 4 de novembre de 1932 a Arbon (Suïssa). Es va instal·lar a Madrid després d'estudiar de joveneta art dramàtic a Alemanya i Belles Arts a Roma. A Espanya va debutar amb "Mans brutes", de José Antonio de la Loma, el 1955.

Després seguirien pel·lícules com "Les noies de la Creu Roja" (1958); "El dia dels enamorats" (1959); "Amor sota zero" (1960), "El meu carrer" (1960); "El Litri i la seva ombra" (1960); "Cançó de bressol" (1961); "Atracament a les tres" (1962); "El teu jo som tres" (1962); "Trampa immortal" (1963) o "El rostre de l'assassí" (1967), entre moltes altres.

L'actriu també es va dedicar a la revista i va ser el 1965 quan va deixar el món de l'espectacle, després de ser 'vedette' en una espectacle musical amb Tony Leblanc, segons recorda Concha Velasco. El 1984, Katia Loritz va tornar a fer una petita incursió en el cinema de la mà de Pedro Almodóvar a "Que he fet jo per merèixer això?".

Dedicada en els últims anys de la seva vida a la pintura, amb èxit i exposicions, Loritz va participar en diverses ocasions en el programa "Cinema de barri", de RTVE, amb Concha Velasco i Llum Márquez, les tres noies de la Creu Roja.

"Només faltava la quarta noia de la pel·lícula, Mabel Karr", com relata Concha Velasco. "Sempre que la cridava al programa per veure una pel·lícula dels anys 60, ella venia. Era molt amiga meva. Ella i Tony de Leblanc, els més amics", ha comentat Concha Velasco, afligida per la notícia de la mort de l'actriu.

"La seva mort me l'ha comunicat la seva filla Patricia, la seva única filla, i amb qui vivia. Patia un càncer de pulmó i no va voler donar-se tractament. Ha mort tranquil·la", ha comentat l'actriu que tornarà en uns dies de gira per Espanya amb l'obra de teatre "Olivia i Eugenio", escrita per Herbert Morote, sota la direcció de José Carlos Plaza.