Dues actrius i una hostessa retirada es van sumar a les desenes de dones que han acusat públicament al comediant Bill Cosby d'haver abusat sexualment d'elles, segons van explicar en una roda de premsa celebrada a Los Angeles.

Les presumptes víctimes del cèlebre actor, qui fins ara ha negat les acusacions, van explicar davant les càmeres com Cosby es va excedir amb elles.

L'actriu Eden Tirl va indicar que Cosby la va assaltar al vestidor durant el rodatge de "The Cosby Show", mentre que en el cas de Linda Ridgeway, que va aparèixer en la pel·lícula "The Mechanic" (1972), el suposat atac va ocórrer en el transcurs d'una entrevista per aconseguir un paper.

La exhostessa Colleen Hughes va explicar que va ser amb Cosby a una habitació d'hotel on presumptament hauria estat drogada i en la qual es va despertar hores després amb semen a la seva esquena i altres parts del cos.

Les dones van comparèixer a l'empara de l'advocada Glòria Allred, qui representa a més de 21 demandants en aquest cas contra Cosby que es va convertir en un escàndol mediàtic a finals de l'any passat.

Segons la revista People més de 40 dones han confessat haver patit abusos sexuals per part de Bill Cosby, en alguns casos després de ser drogades prèviament.

Cosby ha estat citat pel jutge per testificar sota jurament a l'octubre en el cas d'una dona que l'acusa d'haver abusat sexualment d'ella quan era una adolescent de 15 anys el 1974, ha informat l'advocada de la demandant, Glòria Allred.

La demandant, la californiana Judy Hutch, que ara té més de 50 anys, acusa Cosby, de 78, de forçar-la a realitzar pràctiques sexuals amb ell a la mansió Playboy quan ella era menor d'edat.

Cosby haurà de respondre a les preguntes que li formularà Allred el 9 d'octubre en relació a la denúncia realitzada per Hutch, que va dir que l'actor es va excedir sexualment amb ella a la mansió Playboy quan tenia 15 anys, el 1974.

Hutch compareixerà el 15 d'aquest mateix mes per respondre a les qüestions que li plantegin els advocats de Cosby.

Es tractarà de la primera vegada que el còmic hagi de fer una declaració jurada des que va esclatar l'escàndol al voltant dels seus presumptes abusos a diverses desenes de dones al llarg de la seva carrera.

El passat 7 de juliol es van revelar uns documents judicials segons els quals Cosby va admetre sota jurament en 2005 haver adquirit sedants per administrar-los a dones amb les que volia mantenir relacions sexuals.

El 27 de juliol, la revista New York Magazine va publicar en portada les fotografies de 35 dones que asseguren haver estat víctimes d'abusos sexuals per part de Cosby, i que van detallar les seves acusacions a l'interior de la mateixa.

Les dones van aparèixer fotografiades en blanc i negre i assegudes en la mateixa postura, al costat d'una cadira buida que representava a altres que no han pogut fer públiques les seves acusacions.

L'intèrpret va ser durant les dècades de 1960, 70 i 80 el referent de la comèdia televisiva als EUA i "The Cosby Show" un referent a la petita pantalla, un programa que va emetre la cadena NBC, la qual ja va anunciar que a causa dels escàndols sexuals no tornarà a treballar amb Bill Cosby.