Hollywood és la meca del cinema i de les grans belleses. Les seves actrius són algunes de les dones més desitjades del món, una de les claus d'això és que moltes d'elles han passat de les pasaleras de moda als sets de rodatges.

Un gran nombre de models han aconseguit triomfar en el setè art o simplement fer algun petit paper. L'exemple més recent és el de Cara Delevingne, que ha aconseguit un paper protagonista en Ciutats de paper, però abans n'hi van haver altres com Ana Karenina (2012) o The face of an Angel (2014).

El pas de Cara ja el va viure fa més de deu anys Charlize Theron. La sud-africana va debutar al cinema amb L'advocat del diable (1997) al costat de Al Pacino i Keanu Reeves. A poc a poc va consolidar la seva carrera fins arribar a fer-se amb l'Oscar a la Millor Actriu pel seu paper a Monster (2003).

Prestigiosa i estimada també és Milla Jovovich. La model s'ha convertit en el personatge principal de la saga cinematogràfica Resident Evil.

Encara que no tot han estat papers protagonistes, Rosie Huntington-Whiteley sí va aconseguir ser la 'noia de Transformers' en el tercer lliurament (2011) després de substituir Megan Fox. Irina Shayk va ser Mègara a Hèrcules (2014); això sí, amb nu inclòs. Però d'altres que han tingut menys protagonisme han estat Gisele Bündchen a El diable vesteix de Prada, Alessandra Ambrosio a Casino Royale (2006) Tyra Banks al Bar Coyote (2000) o Claudia Schiffer a Love Actually (2003).

També hi ha el cas d'aquelles que han fet de si mateixes a la pantalla, és el cas de la pel·lícula documental Unzipped (1997) que narra els secrets del món de la moda de la mà del dissenyador Isaac Mizrahi amb Cindy Crawford, Naomi Campbell i Linda Evangelista com a protagonistes.

Pel que fa a les models espanyoles que han saltat al cinema tenim dos clars exemples: Laura Sánchez en el seu paper d'ex d'Inma Cuesta a 3 casaments de més (2013) i Lorena Bernal a Clean Break (2008).

Rosie Huntington, Charlize Theron, Irina Shayk y Milla Jovovich.