Les imatges d'un enorme tauró tigre superior als sis metres han omplert les xarxes socials. L'autor, Geoff Brooks, va publicar al seu perfil de Facebook les fotografies d'aquest esqual, que hauria estat tret d'una platja del nord de Nova Gal·les del Sud, a Austràlia. No obstant això, el misteri envolta les instantànies i s'intenta aclarir com i quan va morir la criatura.

La publicació de Facebook va aparèixer dimarts, ha informat el diari "Daily Mail". Segons Brooks, l'animal "va sorprendre el cap de setmana a la platja Seven Mile, prop de Lennox Had" i també apunta que "hi va haver una ordre de matar un tauró per ser el responsable d'un atac local".

L'esqual hauria estat lliurat, segons Brooks, a l'Agència Nacional de la Ciència però un portaveu de l'organització va afirmar que no havia rebut el tauró, tot i haver vist les fotografies a la xarxa.

Segons la web local Northern Star, l'esqual va ser capturat per un pescador, Matthew, que es va presentar com el "que va treure al tauró" fora de l'aigua davant de la costa de Teed "fa un temps". Fins i tot va dir que ell mateix va fer les fotos i va guardar una dent com a record. Llavors, va decidir pujar-les al Facebook perquè algú identifiqués l'espècie.

El pescador també va denunciar que un grup de surfistes demanés el sacrifici d'aquests esquals per evitar el tancament de platges: al voltant d'un 95% dels surfistes estan a favor del sacrifici limitat, centrat en taurons blancs, que solen veure regularment per la zona. En els últims anys hi ha hagut una sèrie d'atacs a les costes australianes que han causat nombroses morts i lesions