'La fam no fa vacances', la campanya d'estiu que impulsa el Banc dels Aliments, ha tancat la tercera edició amb 476.000 quilos d'aliments recaptats destinats a les persones més necessitades durant l'estiu. Des de l'inici de la campanya -avançada al maig amb un concert de Txarango- fins al 31 de juliol, diverses entitats culturals, esportives, escoles, empreses i particulars han organitzat 673 activitats per recol·lectar aliments bàsics, com paquets d'arròs, pasta, llegums secs, oli o llet. La campanya pretén també "sensibilitzar sobre la realitat de la pobresa" al país i afavorir la visibilitat de l'entitat i augmentar la col·laboració de la ciutadania amb el Banc dels Aliments durant tot l'any.

En l'edició d'enguany s'han recaptat 166.000 quilos més que l'any anterior. La campanya es va avançar al maig amb el concert de Txarango a la Sala Stroika de Manresa, on es van bescanviar aliments per entrades i es van recollir gairebé 2.000 quilos en només dues hores.

A l'inici de la campanya es va programar l'activitat 'Donem la llauna a la Fam', impulsada per la Fundació de la Federació Catalana de Futbol, que durant dos dies va recollir llaunes de conserves en més de 1.800 partits de futbol base arreu del territori.

'Maletes contra la Fam', de Danone, va suposar una donació de 120.420 iogurts, l'equivalent al pes de les maletes de tots aquells viatgers que es van acostar a participar-hi. D'altra banda, el comiat de l'empresa Aigües de Barcelona de la seva seu, la torre Agbar, va permetre aportar més de 20 tones d'aliments bàsics a la campanya a partir de visites obertes a l'edifici o la subhasta del mobiliari.

A banda d'aquests esdeveniments principals, hi ha hagut més activitats al marge amb recollides a les seus de la Diputació de Barcelona, als centres d'atenció primària de Barcelona, de l'Agència Tributària, de biblioteques i centres cívics, la Fira de Barcelona, la Parròquia de la Bonanova, als Hospitals Universitaris de la Vall d'Hebron i Bellvitge, o a la seu Barcelona Activa, entre d'altres.