La cancellera alemanya, Angela Merkel, s'ha calçat les botes de muntanya per passar uns dies de vacances a Tirol del Sud, als Alps italians, on ha estat fotografiada un any més amb gorra i motxilla al costat del seu marit, Joachim Sauer.

Tot i que el Govern alemany no informa oficialment de les dates de les vacances de la cancellera ni del seu lloc de destinació, el popular diari "Bild" va tornar a publicar les primeres instantànies de Merkel a la muntanya, acompanyada per Sauer.

La parella apareix a la portada del rotatiu asseguda en una telecadira camí d'una dels cims alpins, amb camisa de quadres, folre polar i bastons de senderisme.

És el setè any consecutiu que Merkel i el seu marit trien Tirol del Sud per a les seves vacances d'estiu, allotjant-se en el mateix hotel de quatre estrelles de la petita localitat de Sulden.

Després d'assistir, també com cada any, a l'Festival Richard Wagner de Bayreuth, a Baviera, el matrimoni va emprendre viatge a la seva destinació amb una parada a l'últim dels Messner Mountain Museum, dissenyat per l'arquitecta Zaha Hadid i situat a 2.275 metres d'altura .

Amb aquest projecte, l'històric muntanyenc Reinhold Messner, el primer escalador que va conquistar els catorze "vuit mils" del planeta, ha completat el seu pla d'obrir sis museus en cims alpins centrats a la muntanya i l'escalada.

Que Merkel es trobi de vacances no ha impedit que avui es celebrar a Berlín la tradicional reunió del Consell de Ministres dels dimecres, presidida en aquesta ocasió pel vicecanceller i ministre d'Economia, Sigmar Gabriel.

El líder socialdemòcrata va ser puntual i possiblement va batre un rècord: segons han informat fonts de l'Executiu, la reunió va durar tot just 13 minuts i en els primers quatre es van aprovar els únics dos punts que hi havia en l'ordre del dia.

"Gabriel va seure a la cadira de Merkel?", Va preguntar un periodista a la roda de premsa habitual després del Consell. "No sé si es va asseure a la mateixa cadira, però sí gairebé en el mateix lloc", va respondre la viceportaveu de Cancelleria, Chritiane Wirtz.