Aquest mes de juliol prop de 140 nens i joves d´entre 6 i 14 anys han participat en el casal esportiu organitzat per l´Ajuntament de Figueres. Tots ells, procedents de diferents escoles i barris del municipi i de la comarca, han ocupat el temps lliure en un espai lúdic on s´han pogut formar i educar a través de l´esport.

Un dels objectius principals del casal ha estat ensenyar-los uns hàbits esportius i saludables, ja que, com destaca el regidor d´Esports, César Barrenechea, "en aquesta edat és important que es diverteixen, però també que adquireixin hàbits com ara el treball en equip, la convivència o l´esforç de superació. L´objectiu d´aquest casal és transmetre´ls tot això a través de l´esport".

Així mateix, han après un ampli ventall de coneixements i d´habilitats motrius bàsiques, generals i específiques per a la pràctica de diferents disciplines esportives, com el futbol, el bàsquet, el tennis o l´atletisme. També han realitzat sortides al medi natural - a la platja de Portbou - i a parcs recreatius -el Minigolf i Parc d´Atraccions Salatà i el Parc Aquàtic Aquabrava de Roses- i una acampada al llac de l´Aventura de Ventalló.

La segona part del casal es durà a terme entre el 3 i el 31 d´agost, de dilluns a divendres, i comptarà amb un centenar de participants de les mateixes franges d´edat que al juliol. Les sortides programades el mes vinent són a la platja d´Empuriabrava, a la piscina de Peralada i al Parc Aquàtic Aquabrava de Roses, a més d´una acampada amb activitats al Castell de Sant Ferran de Figueres.