La companyia Endesa ha instal·lat recentment dispositius de protecció per a les aus en una torre metàl·lica ubicada al municipi d'El Far d'Empordà (Alt Empordà), una zona per on transiten un gran nombre d'ocells i cigonyes. D'aquesta manera, es redueix el risc que les aus pateixin una descàrrega elèctrica i, al mateix temps, suposa una millora de la seguretat de la xarxa que dóna servei a 2.096 clients repartits entre nou municipis de la comarca. Els treballs s'han fet mentre la torre es trobava en funcionament per garantir la continuïtat del servei i, concretament, s'han col·locat proteccions als aïlladors i altres punts de la infraestructura per on passa corrent.

Des de la companyia assenyalen que aquesta actuació és un exemple més de la política mediambiental que manté l'empresa i la seva voluntat de preservar les espècies. Alhora respon al compromís de servei amb els més de quatre milions de clients que Endesa té a tot Catalunya. Al mateix temps, amb les noves proteccions s'evita que hi hagin possibles caigudes del servei ja que el contacte d'aus amb les torres elèctriques pot suposar una interrupció del servei.

La intervenció s'ha fet en una torre metàl·lica situada dintre del recinte de la Fundació Altem, al Far d'Empordà i s'han col·locat proteccions als aïlladors, a les grapes i a d'altres punts de la infraestructura per on passa corrent per evitar possibles descàrregues en cas que alguna au es posés sobre el suport i fes contacte. D'aquesta manera, l'empresa ha fet que la xarxa que surt de la subestació de Figueres i s'estén uns 53 quilòmetres sigui més segura. En total, la xarxa dóna servei a 2.096 clients de Figures, Vilamalla, El Far d'Empordà, Torroella de Fluvià, Vilamacolum, Sant Miquel de Fluvià, Garrigàs, Ventalló i el nucli de Camallera.