Ferran Adrià, els germans del Celler de Can Roca o el mediàtic Alberto Chicote han lamentat avui la mort de Juli Soler i han destacat la rellevància d'aquest en el món de la gastronomia, com a artífex d'elBulli.

"La notícia més trista que mai hauria volgut donar. #JuliSoler ha mort. Sempre estaràs amb nosaltres", ha publicat en el seu compte personal de Twitter Ferran Adrià, amic i company de Juli Soler, amb qui va impulsar el projecte d'elBulli des que es van associar el 1990.

De la mateixa manera, Josep Roca Fontané, del Celler de Can Roca, ha acomiadat Juli Soler com "l'ànima d'elBulli" i ha afegit: "Hem d'assecar la tristesa amb música dels Stones ben alta, així li agradava. Adéu ESTIMAT".

Les dues publicacions s'han fet en català, castellà i anglès, per part d'Adrià i Roca, cosa que posa de rellevància el caràcter internacional de Soler.

El condol s'han repetit en els comptes de cuiners de tot Espanya, entre les quals destaca el restaurador basc Martín Berasategui: "Se n'ha anat un gran, Juli Soler. Una forta abraçada a la seva família i a la d'elBulli".

També el cuiner madrileny i presentador de televisió Alberto Chicote ha tingut unes paraules per Soler, que han tornat a fer referència a les seves predileccions musicals: "Avui ens ha abandonat Juli Soler. Encara que mai no ho farà del tot. Estarà sempre present en el nostre record. Arreveure, Stone"