La proposta de la dissenyadora figuerenca Celia Vela ha estat reconeguda amb el premi a la millor col·lecció de la 16a edició de la 080 Barcelona Fashion i la firma Carlotaoms, amb la col·lecció 'Al·legoria', s'ha endut el premi al millor disseny emergent d'un certamen que ha tingut una assistència de 41.750 persones, un 4,8% més que en l'anterior edició.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha presidit aquesta tarda els lliuraments del premis i, en el marc de la cerimònia, ha agraït la presència de la dissenyadora i decoradora novaiorquesa Iris Apfel, i li ha demanat que sigui "ambaixadora de la 080 Barcelona Fashion al món". La 080 finalitza aquest vespre amb la 39a edició de ModaFAD.

El conseller també ha volgut felicitar els guanyadors i a tots els dissenyadors i firmes que han participat en la present edició de la passarel·la i ha destacat "la consolidació del certamen com a plataforma per projectar Barcelona i Catalunya al món". Puig ha estat acompanyat de la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, i del gerent del Consorci de Comerç Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat, Miquel Rodríguez.

Així mateix, la guanyadora del premi a la millor col·lecció, Celia Vela, ha agraït el reconeixement, i s'ha mostrat "feliç de poder estar any rere any, presentant les meves propostes, aquí a casa meva".

Celia Vela va debutar al 1996 a la Passarel·la Gaudí Barcelona. Actualment, participa a la 080 Barcelona Fashion. Té la seva flagship store a Figueres, la seva ciutat natal. Les seves col·leccions es poden trobar també al Japó, país on viatja per primer cop el 1999, i on actualment compta amb un showroom propi, a Tòquio.

També ha presentat les seves col·leccions al Saló Atmosphère de la Setmana dels Creadors a París. Ha col·laborat amb Coty-Astor, Moda FAD, Bcn Moda Centre, Dupont, el Círculo Textil i Lucky Strike, entre d'altres. Des del 1998 ha rebut diversos premis, ha participat en exposicions, taules rodones i conferències sobre moda. La feminitat, la sofisticació i la cura pels detalls són el seu segell.

Com és característic de la creadora, per a la col·lecció guanyadora Vela ha pres com a font d'inspiració una poètica i romàntica història. En aquesta ocasió, els protagonistes són un noi, botànic i apassionat de les flors, i una noia sofisticada i amant de la platja. Amb aquest punt de partida, Vela ha presentat una col·lecció molt fidel al seu estil, amb peces femenines i amb moviment, que utilitzen setins i altres teixits vaporosos.

Vela torna a apostar pels shorts, les minis, els coullottes -alts de cintura- i pels jumpsuits amb coullote i brusa capa. Destaquen el grans escots, al davant o a l'esquena, i les transparències. Vela s'aprofita dels xantillís i les organdís per aportar volums sofisticats als dissenys. Els colors són el xampany, el verd, i destaquen els dissenys estampats amb flors vermelles.

Desfilada Celia Vela ss16 edició 2015 por 080barcelonafashion

De la seva banda, les dues dissenyadores de la firma Carlotaoms, guanyadores del premi al millor disseny emergent, Elisabet Carlota i Elisenda Oms, han destacat que aquest premi "ens dóna l'energia i la força per continuar creant".

Carlotaoms neix a partir de la fusió de les dissenyadores Elisabet Carlota i Elisenda Oms, totes dues amb caràcter emprenedor, idees fresques i amb la necessitat de donar resposta a les seves inquietuds creatives. Les peces Carlotaoms acompanyen els consumidors en el seu dia a dia, completen la seva personalitat i els ajuden a crear i a fomentar la pròpia identitat. La marca ofereix un producte de roba en què el disseny de línies pures i l'estil urbà interactuen amb la persona que el vesteix.

La col·lecció guanyadora 'Al·legoria' és la representació visual i artística d'idees abstractes, que dóna imatge a allò que no en té. Fa visible allò que només és conceptual. Les joves dissenyadores han presentat una col·lecció en què l'al·legoria és la plasmació visual del concepte del procés creatiu conjunt.

L'al·legoria del concepte es mostra amb les línies rectes que es creuen en els estampats, amb la inclusió de la lluminositat del groc i amb els fils que juguen entrellaçant-se en els brodats. L'elecció del color: el blanc, el negre i les línies pures del patronatge formen part de la identitat de la marca. Els teixits de la col·lecció són el cotó i teixits tècnics.

El jurat d'aquesta 16a edició de la 080 ha estat format per Charlotte Fortunet, responsable del departament de fires internacionals de Fidancia; Heidi Laas, directora de màrqueting de Fidancia; Pilar Pasamontes, fundadora de Modafad, l'estilista Ana Pérez i el periodista de Grazia Italia Ildo Damiano.

CND by Cóndor i Bóboli, a la desfilada de clausura de la 080

Les firmes de moda infantil CND by Cóndor i Bóboli són les protagonistes de la desfilada de cloenda.

'Holidays' és la proposta de Cóndor per a la propera temporada primavera-estiu. La firma s'ha inspirat en les vacances que tots els nens i nenes esperen per anar a la platja, al camp, per viatjar i per jugar. La col·lecció inclou també els denim, però aquesta vegada amb teixits fins i suaus, estampats en punt i en voile. Per a les nenes, teixits perforats i brodats en cotons amb dibuixos de filigrana en blancs nata, molt més trencats, amb rosetes empolsades molt elegants. El lli barrejat amb cotó fa que les peces més senzilles es converteixin en peces elegants amb formes asimètriques o desiguals. Els tons de la papaia i el limoncello donen llum a la col·lecció.

També s'inclouen peces retro, amb estampats de floretes en cotons quasi transparents, prisats en tons pastel, detalls de niu d'abella amb lleugers brodats, i flors grans molt acolorides amb els buguenvíl·lies i els verds de l'herba. Per als nens, camises llargues, colls mao amb gran obertura, popelins de cotó i pantalons estrets de molts colors. Els polos i les samarretes blau cel o vainilla més suaus, o els alegres papaia, verd herba o gerani, combinen amb pantalons curts i bermudes en marí, corda, marbre o lli.

De la seva banda, amb aire retro i inspiració tropical, la proposta de Bóboli -Tropical Paradise- ens ha traslladat a les platges de Miami i a tota l'estètica dels anys 50, en què l'aire esportiu es barreja amb una estètica molt coqueta i amb molt de color. Les coquetes patinadores, amb les seves cintes als cabells i els seus mitjons llargs, vesteixen una moda fresca i actual, amb multitud d'estampats i de llistats que hi aporten molta riquesa. Per als nens, també molt de color, però amb un aire júnior i atrevit.