La primera edició del Congrés L'Escola Parla s'ha tancat, aquest divendres al migdia, amb un gran repte per endavant, la creació del nou Moviment de Renovació Pedagògica de l'Alt Empordà. Aquest nou grup té com a objectiu garantir un entorn de reflexió permanent, recuperant l'esperit d'aquell moviment de mestres que el 1979 va iniciar la primera escola d’estiu a la comarca.

La cloenda del congrés ha estat marcada pels aplaudiments i les ovacions dirigides al grup impulsor d'aquest certamen congressual, un equip format per una trentena de mestres, educadors i professors que durant tres dies -1, 2 i 3 de juliol- ha aconseguit reunir a Figueres 500 professionals de l'àmbit educatiu.

La conferència de cloenda, l'ha pronunciat Joan Vaello, professor tutor de Psicologia General i Psicologia Evolutiva a la UNED, el qual ha donat estratègies al professorat perquè treballin en equip. "No sé per què el món educatiu peca de complicar els processos. El treball en equip és molt més fàcil si s'utilitzen menys paper, menys temps i les persones imprescindibles", ha afirmat el ponent, alhora que ha encoratjat els mestres a ser proactius: "La proactivitat és l'art d'utilitzar el present per solucionar el futur."

L'acte final del congrés ha congregat en una foto selfie totes les persones que han omplert el Teatre Municipal El Jardí de Figueres.