Una jutge de Barcelona ha condemnat l'internacional de l'FC Barcelona Gerard Piqué a una multa de 10.500 euros per increpar de forma irada, despectiva i agressiva dos agents de la Guàrdia Urbana que havien multat el seu germà per deixar el seu cotxe mal estacionat.

En la sentència, a la qual ha tingut accés Efe, la titular del jutjat d'instrucció número 5 de Barcelona, María Asunción González, recrimina el central blaugrana la seva "actitud despectiva i d'agressivitat verbal i gestual" cap als agents que es disposaven a multar el seu germà la matinada del 13 d'octubre del 2014.

A l'hora de xifrar la quantia de la condemna, la jutge opta per la quantitat proposada per l'acusació particular -exercida pels dos urbans-, que va demanar 10.500 euros, front als 900 que va reclamar la fiscal, al prendre en consideració la situació econòmica del futbolista, que percep un sou no inferior als 6 milions d'euros anuals.

La jutge remarca en aquest sentit que la multa que li imposa a Piqué, d'una quota de 300 euros durant 35 dies, es correspondria a una sanció de 60 cèntims diaris a un mileurista, que són "la "immensa majoria de les persones denunciades en els judicis de faltes".

En la sentència, que es pot recórrer a l'Audiència de Barcelona, la jutge adverteix a Piqué que si no fa efectiva voluntàriament la multa en el termini de set dies des que el veredicte sigui ferm, li podrà imposar un dia de privació de llibertat per cada dues quotes que deixi d'abonar, sense necessitat d'un requeriment previ.