Figueres donarà la benvinguda al Nadal aquest dissabte, 29 de novembre, amb l´encesa dels 270 llums nadalencs inspirats en dibuixos de Salvador Dalí. L´acte començarà a les sis de la tarda, a la placeta baixa de la Rambla, i comptarà amb una actuació de la coral de l´escola Sant Pau, castanyada per a tothom, a més de l´assistència d´un protagonista molt especial com en Fumera.

La presentació anirà a càrrec de Bel Bellvehí i Anna García, Guies de Turisme de Figueres, i que per segon any consecutiu organitzen "Nadalí", una visita guiada familiar per descobrir la història que s´amaga darrere dels llums dalinians. Un recorregut d´una hora i mitja pels carrers del centre, apta per a tots els públics, que amb la complicitat de comerciants, hotelers i restauradors, serveix per descobrir les felicitacions de Nadal creades per Salvador Dalí i que inspiren l´enllumenat nadalenc a la capital de l´Alt Empordà.

Les visites es faran els dies 5, 6, 7, 13, 20, 21, 27 de desembre i 3 i 4 de gener, a partir de les 17.45 hores. Les places són limitades i els interessats es poden inscriure a l´Oficina de Turisme (972 50 31 55 / turisme@figueres.org).

Llums dalinians i sostenibles

Des del 2008 el Govern municipal ha pres diferents decisions per estalviar en el cost econòmic i energètic dels llums dalinians de Nadal. En l´aspecte econòmic el 2008 el seu muntatge va costar 208.000 euros, mentre que des del 2011 el cost és de 49.000 euros anuals, i durant aquest període s´han convertit totes les figures a leds, amb el corresponent estalvi energètic. Els llums nadalencs estaran en funcionament del 29 de novembre al 6 de gener, de 18 a 23 hores.