La Biblioteca de Figueres exposa fins el 15 de novembre una sel•lecció de recordatoris de defunció de personatges figuerencs com ara Eusebi de Puig, pintor, esdevinguda el 29 de juny de 1927 o Marià de Macià i Llavanera, propietari de La Veu de l'Empordà, mort el 17 d'octubre de 1909.

La col·lecció sencera és de 250 recordatoris impresos entre 1890 i 1961, de persones de la ciutat i la comarca, algunes pertanyents a famílies benestants: Castellví, De Puig, Fages, Gorgot, Macià i Llavanera, Nouvilas, Portolà o Torremilans, per citar-ne algunes.

Constitueixen una font d'informació per a la recerca genealògica, amb detalls sobre la data de la defunció, la professió del difunt, l'estat civil, la relació de fills i el lloc on fou enterrat.

La iconografia religiosa dels recordatoris, especialment els de la primera meitat del segle XX, és molt variada: imatges de la Mare de Déu amb el nen Jesús, verge mirant el Sant Sudari, la Dolorosa, Pietat, Jesucrist crucificat, creus, resurrecció de Llàtzer, etc.

Aquest col•lecció també aporta informació de les principals impremtes figuerenques de l'època Tipografia "La Veu de l'Empordà", Impremta Miégeville, Impremta de Campamar, Impremta Minerva, Impremta Trayter, Gràfiques Alser, etc. Les funeràries que hi apareixen esmentades són Nova Funerària, Vicens, Esteba, Gironella i Moncanut.