Els fets d´aquell històric 27 de setembre de 1974, quan es va inaugurar el Teatre-Museu Dalí de Figueres, han estat recuperats pels Amics dels Museus Dalí amb una exposició que es va inaugurar ahir a la plaça de la Palmera.

Dotze plafons recullen imatges i textos que permeten repassar l´evolució de l´antic Teatre Principal de Figueres, inaugurat el 1850 i enrunat per un incendi el 1939, fins a la seva inauguració com a Teatre-Museu Dalí l´any 1974. Retalls de premsa de l´època, fotografies i altres documents configuren el particular homenatge de l´entitat a l´epicentre del Triangle Dalinià.

Aquest muntatge ha comptat amb la participació de la Fundació Gala-Salvador Dalí i l´Ajuntament de Figueres. L´exposició forma part d´un programa d´actes commemoratius que els Amics preparen durant aquest 2014 per a celebrar els 40 anys del Teatre-Museu Dalí de Figueres.

L'acte inaugural va aplegar un nombrós públic. La presidenta dels Amics, Lola Mitjans, i l'alcaldessa, Marta Felip, van posar èmfasi en "la importància del Teatre-Museu per a la ciutat de Figueres".

La festa va continuar amb una cercavila gegantera pel carrer de Monturiol, on va néixer i créixer el pintor, fins al Museu. A la nit s'hi va celebrar un concert amb Laia Vehí.