Figueres ha acollit aquest diumenge la primera edició de la 'Biciatló Sense Fronteres', una acció solidària i festiva organitzada per l'entitat gironina Fundació 'Bicicletas Sin Fronteras' i el consistori de la capital de l'Alt Empordà. En total hi han passat més de 3.500 persones i s'han aconseguit apadrinar unes 400 bicicletes que es lliuraran a persones en risc d'exclusió social de Catalunya, l'estat espanyol i l'Índia. Paral·lelament, els assistents també han pogut gaudir d'una quinzena d'activitats que s'han instal·lat a la rambla de la ciutat. L'entitat organitzadora de l'esdeveniment va néixer ara fa dos anys a Masarac i, de moment, ja ha repartit unes 2.000 bicicletes.

El cap de comunicació i premsa de l'organització 'Bicicletas sin fronteras', Josep Pérez, ha explicat que estan "molt satisfets" amb els resultats obtinguts i que tenen previst fer una segona edició l'any vinent. Des de principi d'any, la fundació ha entregat 600 bicicletes a persones d'Hondures i del Marroc i a veïns de Girona, Barcelona i Pamplona. "Ens vam plantejar aquest esdeveniment com una gran acció que fos solidària i, al mateix temps, festiva", ha comentat.

Des de les deu del matí i fins a les tres del migdia, més de 3.500 persones s'han interessat pel projecte i han recorregut la rambla de Figueres per particiapr en alguna de les quinze activitats paral·leles que s'havien programat tals com tallers, circuits de bicicletes sense pedals, una zona on es podien provar bicicletes adaptades o un circuit d'habilitats, entre d'altres. "La nostra tasca ens permet ajudar a persones en risc d'exclusió social, hem entregat bicicletes a noies de l'Índia que tenien 20 quilòmetres de distància entre casa seva i l'escola", ha explicat Pérez. Gràcies a les bicicletes, les noies no han de deixar els estudis i poden continuar la seva formació. La fundació 'Bicicletas Sin Fronteras' va néixer ara fa dos anys i treballa recollint aquests mitjans de transport en desús, reparant-los i pintant-los. De moment, ja han lliurat unes 2.000 bicicletes a persones d'arreu del món.