El prestigiós cuiner Joan Roca, del Celler de Can Roca, millor restaurant del món, ha recollit aquest diumenge l'Anxova d'Or de l'Escala, lliurada anualment pel sector anxover a persones o institucions que s'han distingit per la promoció d'aquest producte. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, ha estat el pregoner.

Tant Massanés com Roca, han elogiat l'anxova de l'Escala com un dels elements destacats de la gastronomia catalana. També l'alcalde de l'Escala, ha remarcat la gastronomia i, l'anxova en particular, com un dels recursos turístics a potenciar, com ho pot ser també el turisme de natura.

El president dels anxovers, Martí Callol, es mostrava també molt satisfet, "perquè entre tots fem les anxoves reconegudes arreu, obrint nous mercats, amb la divisa de la qualitat i el bon nom del producte".

Després de l'acte institucional, que es va fer a la plaça de l'Ajuntament, es va iniciar la degustació popular d'anxoves a la zona de la Platja, amb la reubicació d'alguns dels espais com a conseqüència del vent que bufava.

Un total de 33 establiments ofereixen aquest any la seva tapa, cosa que suposa un 65% més que l'any passat.