Després de reorientar fa un any i mig el negoci, la firma Margarita Bonita d'Anglesola (Urgell) afirma que han pogut consolidar les suites romàntiques en hotels catalans i francesos. Una de les peculiaritats d'aquestes habitacions és el llit, que compta amb un sistema mecànic únic al món que afavoreix les relacions sexuals. La resta per arrodonir la vetllada romàntica ho afegeix l'ambient, la lluminositat i un sofà 'neo tantra' que també afavoreix les relacions. El general Manager de Margarita Bonita, Jaume Armengol, explica que l'objectiu a curt termini és obrir mercat a Anglaterra i sud Amèrica, però que en uns dos anys voldrien ''instal·lar'' unes 400 suites arreu del món.

Dos socis d'Anglesola van fundar la firma Margarita Bonita fa tres anys encarada a la venda de mobiliari específic per afavorir les relacions sexuals però segons explica l'actual general mànager de la firma, Jaume Armengol, ''es va veure que el producte era molt bo però l'enfocament no era el correcte amb el resultat que s'esperava''. I es que Margarita Bonita té la patent mundial del 'movement bed', l'únic llit del món que reprodueix el ritme de les relacions sexuals.

Al canviar de mans i passar a ser d'un empresari d'Agramunt, l'empresa va fer un reenfocament per dissenyar un producte molt específic per a hotels de luxe d'entre 4 i 5 estrelles, vinculat als paquets romàntics per a parelles i que ''anés més enllà de l'ampolla de cava i els típics pètals de rosa damunt del llit'', explica Armengol.

Des de llavors, Margarita Bonita ha instal·lat 4 suites, 2 a les comarques de Girona i 2 al sud de França. Però asseguren que el seu mercat potencial és el món, perquè ''és un producte molt exclusiu i específic'', remarca Armengol, que a la vegada destaca que com a ''start up, hem d'anar pas a pas i no morir en l'intent''. Per això, després d'aquest incís al mercat català i francès, ara s'han marcat l'objectiu d'anar a Anglaterra, on en els propers dies participaran en una fira específica del sector, i posteriorment intentar-ho a sud Amèrica.

Una vegada consolidats, Armengol assenyala que en dos anys voldrien tenir unes 400 suites Margarita Bonita instal·lades arreu del món. ''Volem que el client trobi sensacions quan entri a la suite i aquí tenim un pou sense fons'', remarca, per aquest motiu, ja estan pensant en nous productes i assegura que ara estan investigant sobre l'olfacte, per tal que aquest sigui un element més de l'oferta actual.

La transformació d'una suite convencional en Margarita Bonita contempla cinc elements bàsics. Un és el 'movement bed', que segons Armengol ''és un joc, una diversió de moviment que es pot controlar en tot moment''. També hi ha el sofà 'neo tantra', que amb el seu disseny modern vol afavorir les relacions sexuals. Un tercer element és la llum led, que es pot controlar només amb un dit i un comandament per posar l'habitació del color que vulgui la parella. El quart element és la música, incorporada al llit en una sessió de dues hores de música tàntrica. Finalment, dos coixins posturals, una guia d'usuari que explica el funcionament de tot plegat amb dibuixets de postures que se suggereixen i un pot de benvinguda on a l'interior hi ha dues cintes de ras, un plomall i un antifaç, acaben de complementar la suite.

Millora la rendibilitat de l'hotel

Armengol està convençut que amb la suite Margarita Bonita ofereixen una millor rendibilitat per a l'hotel amb un producte ''innovador i nou''. A més a més, elaboren un pla de comunicació per a cada hotel, per ajudar-lo a vendre millor l'habitació mitjançant el web i les xarxes socials. ''Fem que el client vagi a l'hotel per la nostra via'', remarca, ''i esperem que després de l'experiència en surti content i amb ganes d'explicar-ho a tothom''.

Des de Margarita Bonita asseguren que mai han tingut cap problema tècnic amb el llit que es mou i que també formen als responsables de l'hotel en cas que fos necessari un manteniment de la instal·lació. Asseguren que estan instal·lats a Anglesola com ho podrien estar a Barcelona, ja que a nivell comercial els és indiferent, això si, el proveïdors són tots de proximitat i destaquen que es troben tots a 50 quilòmetres a la rodona.

Margarita Bonita és una empresa jove que està formada per 8 treballadors ubicats en una nau de 800 metres quadrats on hi exposen els seus productes en sales de demostració. Des dels seus inicis han fabricat 120 movement llits, que també venen a particulars, i ara estan fent una fase de 50 llits nous. El preu d'aquest llit està situat entre els 5.000 i 6.000 euros, mentre que el Neotranta sofà surt per 1.400 euros, sense complements. Els coixins posturals tenen un preu que oscil·la entre els 500 i 60 euros.