A les 12 i 10 minuts del matí, el tren turístic 'Costa Brava' ha sortit de l'estació de Figueres en direcció Portbou. Es tracta d'un nou servei turístic i cultural que permet als passatgers viatjar en vagons restaurants del segle XIX i principis del XX. Ha estat el primer viatge d'aquest tren, que enllaçarà Figueres amb Portbou al llarg d'aquest cap de setmana. Les persones que desitgin fer el viatge poden escollir diferents tipus d'acomodació. Els cotxes C-2 i C-4 són antics cotxes de tercera classe amb les característiques de confort pròpies de l'època. Els passatgers també poden fer el recorregut en un altre tipus de vehicle: el cotxe-saló, l'equivalent a la primera classe de l'època.

El C-2 és un cotxe de cinc departaments on l'accés té lloc directament des de l'exterior, a través de les portes. El segon, el C-4, és un cotxe de corredor interior al que s'accedeix mitjançant les plataformes obertes que té als seus extrems. El doble sentit del recorregut entre Figueres i Portbou fa possible que els viatgers puguin experimentar el tipus de viatge que tenia lloc a cada un d'ells, alternant el cotxe en el que decideixen acomodar-se a la anada i a la tornada.

Els qui desitgin realitzar el viatge en altre tipus de vehicle poden fer-ho elegint el cotxe-saló. Es tracta d'un cotxe de distinció emprat per les antigues companyies ferroviàries i l'equivalent del qual vindria a ser una 1ª classe millorada. El vehicle compta amb dos salons panoràmics en els extrems amb vistes als paisatges empordanesos. Disposen de sofàs i butaques per fer un desplaçament còmode i compta amb un departament interior, igualment luxós.