L'equip d'Oxford ha guanyat la 159a edició de la BNY Mellon Boat Race, una de les proves esportives 'amateur' més seguides arreu del món. Els 'dark blue' (blau fosc) han impedit que els de Cambridge revalidessin la victòria obtinguda l'any passat, i han creuat la línia de meta en un temps de 17 minuts i 28 segons. Només a quatre segons ho han fet els 'light blues' (blau cel), tot i que en dos terços de la prova han seguit de molt a prop els seu rivals, afegint emoció a la cursa. Oxford acumula ja 76 victòries, tot i que encara està cinc de la seva històrica rival. L'esdeveniment ha reunit més de 250.000 espectadors que s'han aplegat a la riba del riu Tàmesi.

Es calcula que uns 200 milions de televidents han seguit la regata des de tots els racons del món. La Boat Race d'enguany ha estat ràpida, tot i que s'ha quedat lluny del rècord de la prova, amb una marca de 16 minuts i 19 segons que va obtenir Cambridge l'any 1998 amb un ritme de 24,9 quilòmetres per hora.

La cursa es desenvolupa en un recorregut per la riba londinenca del riu Tàmesi de 6.779 metres de longitud, -unes 4 milles i 374 iardes-, entre Putney fins a Mortlake, passant per Barnes i Hammersmith. Cada embarcació compta amb vuit remers i un guia. La primera 'Boat Race' es va celebrar l'any 1829 i s'ha celebrat ininterrompudament des del 1856 exceptuant el període de la Primera i Segona Guerra Mundial.