Palmes amb llaços de colors i guarnides amb dolços i rams d'olivera i de llorer com marca la tradició aquest Diumenge de Rams a la Catedral de Barcelona. Seguint la tradició, padrins, fillols i famílies senceres han rebut la benedicció dels seus palmons que ha oficiat l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach. L'afluència de gent és la mateixa que en anys anteriors però els venedors de rams han notat que ara "es regateja més" el preu de la palma i s'opta per peces "més petites i assequibles". "Compren menys" tot i que els preus de venda "han baixat", lamenta en Juan. Això ha reduït "força" el seu marge de benefici.

Com diu la tradició, el Diumenge de Rams, primera festivitat de Setmana Santa, es recorda l'entrada de Crist a Jerusalem. Per això, padrins i padrines regalen als fillols les tradicionals palmes i palmons per beneir-los. A Barcelona, l'arquebisbe Lluís Martínez Sistach ha oficiat la benedicció dels rams des de les escales de la Catedral, on centenars de persones s'han donat cita per sacsejar-los i rebre l'aigua beneïda.

Per als venedors de rams el marge de benefici s'ha reduït notòriament aquest any. Malgrat oferir les peces més barates, les vendes han baixat. A banda, els compradors "regategen més" i s'acaben enduent els palmons més petits i assequibles, ha explicat la Joana.