Xiscles i més xiscles d'adolescents, la majoria noies, s'han pogut escoltar aquest vespre al Palau Sant Jordi abans i durant el concert de Justin Bieber en el marc de la seva gira 'Believe Tour'. Bieber ha sortit a l'escenari, 45 minuts després del previst, enlairat i amb unes ales a l'esquena davant l'embogiment col·lectiu dels milers d'assistents, que han corejat diverses vegades el seu nom. Bieber ha començat el seu concert jugant molt amb la il·luminació, les traques i les coreografies que ballava al damunt de l'escenari.

Milers de persones han esperat a les portes del Palau Sant Jordi per poder entrar al concert, sobre tot eren adolescents que han cantat les cançons de Bieber i xisclaven a l'espera de poder entrar. Entre els pares allí presents alguns han entrat al Palau i altres s'han quedat fora demanant als seus fills que es comportessin i no es posessin nerviosos.

La Noemí és una fan de Bieber que viu a Gavà i va comprar l'entrada pel concert al mes de juliol. "M'agrada tot d'ell, sobre tot com canta. No m'importa tant el físic com a altres nenes", ha assegurat. La Noemí estava molt nerviosa i fins i tot ha dit que "no sabia com actuar i que les seves reaccions no eren explicables".

L'Alba és de Barcelona i ha comprat aquest matí l'entrada. "Sóc massa fan... Gràcies Justin, t'estimo!", ha cridat. Un grup de noies ha vingut des de Jerez de la Frontera per assistir al concert. Què és el que més els agrada d'ell? "Com tracta els fans", han destacat.

'Believe Tour'

La gira 'Believe Tour' per presentar el seu darrer treball 'Believe' no ha estat exempta d'ensurts i polèmiques prèvies. Es va desmaiar en ple concert a Londres, i va requerir respiració artificial entre bastidors. A la capital britànica també va fer esperar les seves fans dues hores, el que va despertar la indignació de molts progenitors -la majoria del públic era menor d'edat-, ja que a l'hora que va acabar el concert, ja havia finalitzat el servei de transport públic. A Madrid, darrera parada abans del concert a Barcelona, la demora es va allargar quaranta minuts, i uns dies abans, a Lisboa va cancel·lar un concert per "circumstàncies imprevistes".

Sigui com sigui, l'expectació per veure a Bieber de nou a Barcelona s'ha mantingut intacta i per anar obrint boca, l'actuació de l'estrella adolescent ha estat precedida de les de Cody Simpson -un ros australià antic prodigi de la natació-, i de Carly Rae Jespen, compatriota de Bieber i coneguda per un dels temes més escoltats i difosos durant el 2012, 'Call me Baby'.

La febre 'belieber'

Justin Drew Bieber (London, Ontario, Canadà, 1 de març de 1994) va ser descobert l'any 2008 a través de Youtube, ja que la seva mare penjava vídeos seus a la xarxa. Poc temps va passar per convertir-se en un ídol d'adolescents i un dels intèrprets més venuts dels darrers anys. Compta amb tres àlbums d'estudi fins el moment: 'My word 2.0' (2010) acústica, 'Under the Mistletoe' (2010) i 'Believe' (2012). Precisament, els seus seguidors es fan dir 'beliebers' i solen portar gorres, com ell, de beisbol i peces de roba de color morat, el color preferit del cantant.

Bieber és en l'actualitat el personatge públic amb més seguidors a Twitter, amb 35 milions, molt per sobre de Lady Gaga o Barack Obama. De fet, fa només tres dies, va convertir en 'trending topic' mundial l'anunci de la mort del hàmster Pac. Bieber va regalar el rosegador a una fan el passat mes de desembre. Tal és la 'febre' per el cantant canadenc, que al desembre passat la policia de Nova York va detenir tres persones que havien dissenyat un pla per segrestar, castrar i matar el jove. El pla l'hauria ordit un home de 45 anys, qui se sentiria rebutjat pel cantant després que no respongués cap de les cartes que li hauria enviat.