Les productores d'Andreu Buenafuente, El Terrat, i d'Albert Om, Dies Tontos, en co·laboració amb The Project, inauguraran el cicle de conferències 'Instint' el proper 25 de març amb una sessió magistral de Ferran Adrià. El cicle organitzat conjuntament pels dos comunicadors constarà de diverses conferències que se celebraran a la nova Sala Barts (antic Artèria Paral·lel), on El Terrat ha establert la seva "casa escènica" sota el nom de 'Casa Terrat'. Teresa Forcades i Risto Mejide son els altres ponents confirmats per ara, però es treballa per tancar 11 conferències. Al final de cada conferència, el públic podrà interactuar amb el ponent, ja sigui des del seu seient o a través de les xarxes socials.

Instint és un cicle de conferències que suma coneixement i entreteniment. Són unes xerrades que responen a la necessitat creixent de la societat d'escoltar, ha explicat Albert Om. "En aquests temps ja no anem amb el pilot automàtic com abans, i hi ha tanta informació que volem parar i escoltar gent que tingui coses a dir".

Sobre la conjunció entre coneixement i entreteniment, Om ha destacat la importància de portar al teatre les conferències i ha defensat el "matrimoni" entre un i altre contra la idea que "a vegades hi ha hagut" que una cosa no era compatible amb l'altre.

Buenafuente ha previngut els espectadors que l'objectiu no és "banalitzar" el gènere de les conferències, sinó, treure la divulgació de coneixement "dels cercles més tancats i portar-la al gran públic".

'Instint vol' apropar, doncs, el pensament de "referents d'opinió" del nostre temps al gran públic. Idees i reflexions, coneixement transversal, multidisciplinari i "útil per a tothom". De moment, els ponents confirmats són Ferran Adrià, que inaugurarà el cicle el 25 de març, Teresa Forcades, que intervindrà el mes d'abril, i Risto Mejide, que ho farà el maig. Hores d'ara, els responsables del cicle mantenen contactes amb una onzena més de conferenciants (editors, sociòlegs, etc.) per programar una conferència almenys cada mes.

En la seva conferència Ferran Adrià es plantejarà si Internet es pot millorar i com. Adrià donarà detalls del seu mètode creatiu i d'innovació i parlarà del seu nou projecte digital, la 'Bullipèdia'. A més, la seva sessió permetrà veure junts dalt d'un escenari Andreu Buenafuente i Ferran Adrià, en un innovadora conferència oberta a la participació de tothom.

Teresa Forcades apel·larà en la seva conferència al coratge de revelar-se contra les injustícies del sistema i proposarà noves fórmules d'organització social més ètiques i responsables. Al seu torn, Risto Mejide oferirà una xerrada on desenvoluparà les reflexions que ha plasmat en llibres com 'El sentimiento negativo' o 'Que la muerte te acompañe'. El seu presentador serà José Corbacho.

Sobre el format de les conferències, la proposta original és que vagin introduïdes per un presentador (Buenafuente, Om, José Corbacho, entre altres), i que el tarannà de les trobades sigui participatiu, mitjançant la intervenció del públic assistent. Albert Om no ha descartat que el projecte "pugui anar cap a altres formats", incloent-hi el televisiu.