L'equip AD149 de l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres participa aquest diumenge, a la Universitat de Vic, a la Competició de Robòtica First Lego League. Hi ha inscrits 20 equips, de tres a deu membres, que competeixen per obtenir un passi a l'eliminatòria estatal. L'AD149, el formen vuit alumnes de 4art d'ESO i de 1er de Batxillerat, i el seu projecte s'ha basat en fer un sistema de comunicació entre l'institut i un casal d'avis, per tal que la gent pugui participar a les classes d'un grup d'ESO concret, i viceversa.

L'AD149 ha guanyat durant dos anys consecutius el torneig local d'aquesta competició de robòtica d´àmbit internacional per a joves de 10 a 16 anys. Promogudes per la Fundació Scientia,a la First Lego League els alumnes han de dissenyar, construir i programar robots construïts amb peces de Lego. L´organització convoca anualment aquesta competició a partir d´un repte o temàtica en què els joves han de basar tant la competició robòtica com l´elaboració d´un projecte de recerca. El repte d´enguany són les "Senior Solutions".

Cal recordar que l'equip AD-99 també de l'Alexandre Deulofeu es va classificar, el 27 de gener passat, per a la final estatal de la FLL, que se celebrarà el proper 17 de Març, a Tarragona. Aquests estudiants, que són de 2on d'ESO, han fet un projecte per ajudar la gent gran a comprar als mercats. Es tracta de fer un carro de la compra amb una plataforma per tal que no s'hagin d'ajupir a l'hora de carregar i descarregar.

A la foto: