La colombiana Shakira es va emocionar i va plorar durant el tribut realitzat per l'Acadèmia Llatina de la Gravació, que a més de lliurar-li el premi a la Persona de l'Any li va dispensar un homenatge a través de les seves cançons més conegudes de la mà de prestigiosos artistes internacionals.

"Les paraules no m'arriben per expressar la meva emoció", va dir l'artista amb veu entretallada al final de l'esdeveniment, en què va cantar amb un "En Barranquilla me quedo". "Poques vegades m'he sentit tan apreciada- va apuntar -. Això no té preu per a mi. M'han fet la dona més feliç del món i mai ho oblidaré".

La cantant, de 34 anys, va rebre el premi de mans de Marc Anthony al final d'una vetllada que va arrencar amb la força i energia d'Alejandra Guzmán i Natalia Jiménez, que van interpretar la cèlebre "Ciega, sordomuda" en un dels salons del Centre de Convencions de l'hotel Mandalay Bay, de Las Vegas (Nevada), davant unes 1.000 persones.

Després van seguir Cristian Castro i Vicentico ("Mis días sin ti"), Franco de Vita ("No"), Pepe Aguilar ("Que me quedes tú"), Estopa ("Te aviso, te anuncio") i Jorge Drexler amb " Devoción", un tema dedicat al compositor d'aquesta música, Gustavo Cerati, en coma des de fa més d'un any.

El moment àlgid de l'acte va arribar amb l'aparició del pare de Shakira, William Mebarak, que va cantar "Es mi niña bonita", moment en què la colombiana va trencar a plorar per fondre´s amb ell, instants després, en una emotiva abraçada, plena de complicitats i murmuris a cau d'orella.

L'homenatge va continuar amb Víctor Manuelle ("Inevitable"), Alex Syntek ("Estoy aquí") i Gilberto Santa Rosa ("La tortura").

Shakira va ser escollida per al guardó per la seva carrera musical i els seus projectes filantròpics.