La Direcció General de Trànsit (DGT) ha imposat una multa de 30.000 euros a la productora Tripictures, que va llançar en el cartell publicitari de la pel·lícula 'Larry Crowne' els seus protagonistes, Tom Hanks i Julia Roberts conduint una moto sense casc, per "promocionar conductes temeràries", segons han confirmat a Europa Press fonts de la DGT.

La Llei de Trànsit prohibeix expressament en el seu article 52 "la publicitat en relació amb vehicles a motor que ofereixi en la seva argumentació escrita o verbal, en els seus elements sonors o en les seves imatges, incitació a la velocitat excessiva, a la conducció temerària, a situacions de perill" o qualsevol altra circumstància que suposi una conducta contrària als principis de la Llei.

Tal com han explicat fonts de Trànsit, la DGT, en atribució de les seves competències, realitza habitualment "un seguiment de la publicitat que es fa sobre qualsevol assumpte", no exclusivament la relacionada amb els cotxes, per assegurar-se del compliment d'aquest article de la llei i que els publicistes no usin comportaments que fomenten actituds contràries a la seguretat viària per a les seves campanyes.

Així, la multa a Tripictures, que pot ser recorreguda ara per la productora, és cridanera pels protagonistes de la campanya, Tom Hanks i Julia Roberts, però no és una excepció. Des del 1985, data en la qual es va establir aquesta prohibició, la subdirecció general de Formació per a la Seguretat Viària de la DGT, que té entre les seves funcions el control de la publicitat, ha tramitat 230 expedients.