La Princesa d'Astúries ha manifestat aquest dissabte el seu suport als investigadors i als pacients amb malalties estranyes, als qui ha manifestat la seva involucració en la inauguració del VII Congrés Internacional Cientificofamiliar MPS d'Espanya, celebrat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

En un discurs pronunciat principalment en català, la Princesa ha explicat que, després de rebre una visita de l'associació al gener, es va quedar sorpresa per la seva il·lusió i les ganes de treballar, i va ser llavors quan va assegurar a l'associació que tindria el seu suport: "Per això sóc aquí, per donar-vos suport institucional. Els importants sou vosaltres: les famílies i els científics", ha dit.

Amb això, la princesa Letícia ha agraït a MPS la seva invitació i ha esmentat especialment la UAB per intentar que totes les persones que pateixen mucopolisacaridosi tinguin la vida "un poc més fàcil".

La Princesa ha parafrasejat les paraules del doctor Joan Massagué, en què va equiparar la importància del finançament per a les investigacions científiques a la importància de la filantropia: "Massagué demanava que tothom, institucions, empreses i també qualsevol ciutadà, ens hi impliquéssim i poder dir en qualsevol lloc 'jo dono suport a la investigació'".

Ha invitat a tothom qui pugui a entrar a la pàgina web de MPS per llegir com es pot ajudar, així com les històries de les persones que ho pateixen, i ha explicat que fa uns mesos va conèixer alguns d'aquests pacients, com la Mireia, la Carla, la Sofia i en Víctor.

"Volen que els ajudem, i el dia d'avui és un pas més en aquesta lluita", ha dit la Princesa Letícia, que ha donat així per inaugurada la VII edició d'aquest congrés, en què després han participat diversos especialistes de la UAB, l'Hospital Vall d'Hebron i Sant Joan de Déu, entre d'altres.