L'Eurocopa 2016 ja és aquí. Un total de 552 jugadors disputaran l'Eurocopa a França, amb una aclaparadora presència de futbolistes de la Premier League, ja que 103 dels jugadors que conformen les 24 seleccions juguen en aquesta competició, a més dels 31 que juguen a la Championship, la Segona divisió anglesa.

En segon lloc hi ha la Bundesliga, amb 57 futbolistes, a més d'altres vuit que juguen a la segona divisió. Les competicions italianes aporten 56 futbolistes i la lliga turca altres 36. En cinquena posició està la Lliga espanyola, amb 34 futbolistes.

Per clubs, Juventus i Liverpool són els clubs que més jugadors tenen a l'Eurocopa, amb dotze cadascun. El segueixen el Tottenham, amb 11, el Manchester United (10), Barcelona, ??Bayern i Fenerbahçe (9) i, amb 8, Arsenal, Basilea, CSKA de Moscou, Reial Madrid i Roma.

Tant el conjunt blanc, flamant campió de la Lliga de Campions, com el blaugrana, campió de lliga i Copa del Rei, comptaran amb fins a cinc jugadors de nacionalitats diferents a l'Eurocopa. Seran els clubs espanyols que tindran una major representació a França, seguits del subcampió de 'Champions', l'Atlètic de Madrid, i el campió de l'Europa League, el Sevilla, amb quatre jugadors cadascun.

El Juventus i el Liverpool són els clubs que més jugadors aporten al torneig continental. Per part de la Vecchia Signora, van a França Patrice Evra, Paul Pogba (França), Stephan Lichsteiner (Suïssa), Sami Khedira (Alemanya), Álvaro Morata (Espanya), Mario Mandzukic (Croàcia), Gianluigi Buffon, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli, Stefano Sturaro i Simone Zaza (Itàlia)

Com la Juventus, el Liverpool també aporta 12 jugadors a la competició: Nathaniel Clyne, James Milner, Adam Lallana, Jordan Henderson, Daniel Sturridge (Inglattera), Danny Ward, Joe Allen (Gal·les), Martin Skrtel (Eslovàquia), Emre Can ( Alemanya), Simon Mignolet, Divock origi i Christian Benteke (Bèlgica).

El Tottenham londinenc comptarà a l'Eurocopa amb Hugo Lloris (França), Kyle Walker, Danny Rose, Eric Dier, Doneu-li Alli, Harry Kane (Anglaterra), Ben Davies (Gal·les) Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Mousa Dembele (Bèlgica) i Kevin Wimmer (Àustria)

El Manchester United, per la seva banda, inclou a 10 futbolistes: Anthony Martial (França), Chris Smalling, Wayne Rooney, Marcus Rashford (Anglaterra), Bastian Schweinsteiger (Alemanya), Paddy McNair (Irlanda del Nord), David De Gea (Espanya ) Marouane Fellaini (Bèlgica), Matteo Darmian (Itàlia) i Schneiderlin (França).

El club espanyol que més jugadors aporta a l'Eurocopa és el Barcelona. En total, nou jugadors blaugranes estaran a França 2016. Els jugadors del club culer que estan convocats per a l'Eurocopa són Marc-André Ter Stegen (Alemanya), Gerard Piqué, Jordi Alba, Marc Bartra, Sergio Busquets, Andrés Iniesta (Espanya), Arda Turan (Turquia), Ivan Rakitic (Croàcia) i Thomas Vermaelen (Bèlgica).

Com el Barcelona, ??el Bayern també aporta a l'Eurocopa a 9 jugadors: Kingsley Coman (França), Manuel Neuer, Jerome Boateng, Mario Götz, Thomas Muller, Josh Kimmich (Alemanya), Robert Lewandowski (Polònia), Thiago Alcántara (Espanya) i David Alaba (Àustria).

Per la seva banda, els futbolistes del Reial Madrid que van a França 2016 són 8: Toni Kroos (Alemanya), Sergio Ramos, Lucas Vázquez (Espanya), Luka Modric, Mateo Kova?i? (Croàcia), Pepe i Cristiano Ronaldo (Portugal) i Bale (Gal·les).