La victòria de la selecció espanyola contra Corea del Sud en l'amistós disputat el passat 2 de juny, que va acabar amb una contundent golejada per 6 a 1 pel conjunt de Vicente del Bosque, permet ser optimista sobre la capacitat golejadora de la Roja en aquesta propera Eurocopa de França 2016.

No obstant això, la davantera escollida pel seleccionador per afrontar amb garanties aquest proper campionat, és el segon atac menys golejador des del triomf de la Roja el 2008. En aquest sentit, els cinc davanters pels quals ha optat Vicente del Bosque acumulen en aquesta temporada un total de 71 gols.

Dels atacants espanyols, Aritz Aduriz és amb diferència el que acumula uns nombres més destacats. El davanter de l'Athletic de Bilbao ha trobat porteria en 36 ocasions durant aquesta passada temporada, xifra que suposa més de la meitat de tots els gols anotats per la davantera d'Espanya en aquesta Eurocopa. El davanter basc ha sumat 20 gols en la Lliga, 10 en l'Europa League, 4 en la Supercopa i 2 més en la Copa del Rei.

El segon jugador més efectiu de la Roja durant aquesta passada campanya ha estat el davanter Nolito del Celta de Vigo, que ha s'ha trobat amb el gol en 12 ocasions a la Lliga.

Per la seva banda i en tercer lloc, hi trobem Álvaro Morata, que malgrat no haver gaudit de tants minuts com desitjava ha estat autor d'11 gols amb la Juventus, 7 en Lliga, 2 en la Copa i 2 en la Champions League.

En el cas del jugador del Chelsea Pedro Rodríguez, que tampoc ha tingut massa regularitat en relació amb els minuts jugats, aquesta temporada ha estat autor de 8 gols, 7 en la Premier i 1 en la Copa.

Finalment, el davanter del Reial Madrid Lucas Vázquez, ha anotat en 4 ocasions durant aquesta passada Lliga.

Els 71 gols acumulats en aquesta campanya per la davantera d'Espanya en l'Eurocopa es queden lluny dels 91 que acumulava en la triomfal Euro del 2008 la davantera de la selecció que en aquells dies entrenava Luis Aragonés, i que estava integrada per David Villa, Fernando Torres, Sergio García i Dani Güiza. Aquests 91 gols suposen el rècord golejador de la selecció espanyola abans de disputar un torneig internacional.

El 'Guaje' Villa va tornar a liderar el trident d'atac de la selecció espanyola en el Mundial de 2010 que es va disputar a Sud-àfrica. El jugador, que en aquells dies militava a les files del València, va arribar a terres africanes amb 28 gols, sis més que Torres -encara sent jugador del Liverpool- i que Llorente a l'Athletic. En total, abans d'aconseguir el Mundial l'atac espanyol acumulava 72 gols, també per sobre del registre golejador dels davanters escollits per Vicente del Bosc per competir a França en aquesta propera Eurocopa.

En els últims anys, el pitjor registre golejador d'una davantera espanyola abans d'una gran cita internacional es va registrar en la passada Eurocopa del 2012 disputada a Polònia i Ucraïna. En aquesta cita, Del Bosque va presentar una davantera formada per Fernando Llorente, que va signar una gran temporada amb l'Athletic de Bilbao amb 29 gols, Cesc Fàbregas (autor de 15 gols amb el Barça) i Fernando Torres, que amb el Chelsea va trobar porteria en 11 ocasions. En total, aquell atac va arribar a l'Eurocopa del 2012 amb un balanç golejador de només 55 gols.

Finalment, en el passat Mundial disputat a Brasil, que va acabar de forma estrepitosa per a la selecció espanyola en caure a la fase de grups, el seleccionador espanyol va comptar amb una davantera que acumulava 75 gols. El màxim golejador era Diego Costa, que venia de fer una temporada rodona amb l'Atlètic de Madrid (36 gols). Aquell atac també comptava amb David Vila (15 gols), Cesc Fàbregas (13) i Fernando Torres (11).