Sensacions totalment contraposades són les que viuen Peralada i Figueres a Tercera Divisió després de cinc jornades disputades. A l’espera que la competició es reprengui amb motiu de la disputa de la Copa de les Regions UEFA -els peraladencs avançaran el partit de la jornada 7 davant el Vilafranca aquest diumenge dia 28 (17 h), mentre la Unió rebrà el Cerdanyola el 5 d’octubre-, a contra pronòstic el Peralada està vivint una situació del tot idíl·lica mentre que els figuerencs encara no han pogut demostrar el seu paper de candidat a fer la promoció d’ascens a Segona B. En l’any del retorn a Tercera Divisió set anys més tard, l’equip de Nacho Castro és líder en solitari i fins i tot està millorant els registres que el considerat millor Peralada de la història tenia a aquestes alçades, fa una dècada.

Per contra, els de Francesc Cargol estan firmant els registres inicials més pobres des que el primer equip blanc-i-blau va baixar a Segona Divisió B, ara fa 21 anys. Hi ha jugadors de l’actual plantilla que encara no havien nascut quan el conjunt unionista, que a la temporada 1992/93 militava a Segona A, va signar una victòria i quatre derrotes en les primeres cinc jornades. Aquests registres són idèntics amb els actuals i, des d’aquell descens a la categoria de bronze, la Unió no havia començat una lliga de manera tan trista com ara.

Un retoc destacat per línia

Les quatre victòries en cinc jornades que du el Peralada l’han deixat en primer lloc de Tercera Divisió quan només fa quatre mesos competia a Primera Catalana. Els verd-i-blancs han confiat en bona part del bloc -van renovar dotze jugadors- i ha dut a terme set fitxatges. Excepte a la porteria, Castro ha potenciat cada línia, d’entre els quals destaquen el central Sergi Romero (Girona B), el migcampista Guillem Cornellà (Figueres) i l’extrem Joan Pons (Llagostera/Girona B). Els peraladencs han tombat candidats a promocionar com el Terrassa i el mateix Figueres.

Amb 12 punts sumats dels 15 possibles, els verd-i-blancs milloren els números que tenia, després de cinc jornades, el Peralada de Raül Agné a la temporada 2004/05. En aquell equip hi jugaven il·lustres com Joan Padern, José Martínez, Pere Armengol, Arnau Sala o Uri Santos i per només un punt no van classificar-se per a la promoció d’ascens a Segona B. La millor posició del Peralada en la seva història -va acabar en cinquè lloc- va ser la cirereta final pocs mesos després d’haver arribat fins a les semifinals de la Copa Catalunya, disputada a Tarragona contra el Barça de Frank Rijkaard (4-0, amb gols d’Eto’o, Larsson, Giuly i Motta).

Menys Bonaventura, tots el dia 5

La Unió -deu renovats i nou fitxatges per acabar entre els quatre primers- s’ha trobat un inici de calendari dur amb rivals que també volen promocionar com Rubí, Europa i Ascó, i l’única alegria en cinc jornades l’ha aconseguida davant el Muntanyesa (3-0). L’última derrota a terreny tarragoní va tornar a frenar l’equip de Cargol, que fins a la quarta jornada no va poder disposar del seu home de referència en punta, Javi Revert, absent per lesió. La Unió s’aferra al fet que disposarà de l’equip al complet -excepte el lesionat Bonaventura, que en té per un mes més- per començar a aixecar el vol a partir del dia 5 d’octubre.

Podeu ampliar la informació del Figueres i Peralada a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.