Un gol matiner de Javi Sánchez (2') ha acabat tombant un Figueres al qual li ha pesat haver de remar a contracorrent durant tanta estona (0-2). L'Europa, enganxós, s'ha trobat còmode a la primera meitat. A la segona, ha estat a punt de perdre el control -sobretot després d'un cop de cap de Chicho al travesser (62'), però ha sabut assegurar un triomf que la Unió també ha perseguit i pel qual els blanc-i-blaus han fet, segurament, els mateixos mèrits, o més, que el seu rival. Amb tot, els barcelonins han tret petroli d'un desajustament defensiu quan alguns encara no s'havien cordat les botes. Chicho ha saltat amb Camacho per despenjar una pilota aèria que l'exjugador unionista ha fet caure a Javi Sánchez, que tot sol davant Reig li ha fet passar per sobre (2'). Als de casa la bofetada els ha fet mal. Ho han provat tot, però l'Europa s'ha sentit molt bé amb el resultat favorable, i n'ha tret suc. Ambdós s'han respectat, han ignorat possibles envestides i s'han intercanviat les possessions d'un xoc amb voltatge. Quan el primer acte moria, una centrada de Ritxi des de lluny que Leva s'ha empassat l'ha desviat des de sota el travesser Oriol Dot (45'). Encara hi ha hagut temps perquè Roger Vidal posés el cap a una centrada des de la dreta de l'atac altempordanès per fer anar el cuir a tocar del pal dret (45'), en les dues millors situacions de perill dels de Francesc Cargol en la primera partida.

La segona ha estat més moguda a les àrees, sobretot a la més propera a l'Albera -la que defensava l'Europa. La Unió ha fet aviat una ferma aposta per l'electricitat de Quimo a la banda dreta -Ferran Grau ha marxat del camp amb molèsties a un bessó. De fet, un cop de cap del migcampista no ha trobat porteria per ben poc (53') poc abans que una centrada de Busquets des de l'esquerra l'aprofités Chicho per fer també una rematada amb el front que el travesser ha rebutjat (62'). Entremig, els visitants, que durant aquesta fase han mostrat cert temor en perdre el que tenien, han llençat un contracop en superioritat en què Ignacio ha decidit fer un xut forçat que Reig ha recollit bé (55'). Tot i l'aportació del jove Henry, que ha donat més presència ofensiva als figuerencs, l'esma de la Unió ha decaigut de mica en mica. No ha trobat la tecla per generar il·lusió en atac amb més fluïdesa, i només un altre cop de cap, aquest de Henry, que Leva ha desviat a córner a tocar del pal esquerre, hauria pogut canviar el signe d'un partit -Nils s'ha precipitat després de pispar-li la pilota a Murga en terreny minat (84')- que feia olor d'empat i en què la Unió, amb cert malestruc, ha fet quelcom més que el sotrac que li suposa el marcador final.

UE Figueres: Reig, Serramitja, Busquets, Chicho, Murga (Masó, 79'), Ferran Grau (Quimo, 49'), Pedro, Cunill, Barrera (Henry, 65'), Ritxi i Roger Vidal.

CE Europa: Leva, Oriol Dot, Alberto, Cano, Pastells, Putxi, Ignacio (Nils, 65'), Javi Lara, Javi Sánchez (Poves, 69'), Guzmán i Camacho (Rovira, 58').

Àrbitre: Óscar Sánchez Arias, d'Osona, amb Sergio Álvarez Ubric i Enric Casanovas Donadeu com a assistents. Ha amonestat Ritxi, del Figueres, i Oriol Dot, Putxi i Javi Lara, de l'Europa.

Gols: 0-1: Javi Sánchez (2').

Espectadors: Uns 450.