En un debat autènticament esbojarrat fins al xiulet final, al Figueres li ha tocat dutxar-se amb un pam de nas després de veure com en la penúltima acció de l'encontre el Gavà li ensorrava bona part de la feina feta igualant el 3-2 de Borja (88'), que semblava que tancaria el calaix beneficiant els empordanesos. Als de casa els ha tocat remar a contracorrent durant la majoria del xoc, davant d'un quadre visitant que s'ha sabut aguerrir en la seva lluita i que, gens tímid, ha fet anar de bòlit els de casa a la primera meitat. En un tres i no res, el lluminós de Vilatenim mostrava un quasi impossible 1-2.

Una passada interior d'Aitor entre els centrals de la Unió l'ha fet bona Sergio superant Reig per baix (3'). Però la resposta del Figueres l'ha emfatitzat de manera immediata Bonaventura, que després de recollir una passada de Teixi ha sabut esperar el moment oportú per, des de la frontal, trobar un espai buit on fer passar la pilota perquè reposés a la xarxa (4'). Alliberats, els de Xavi Punsí han badat. I quan digerien l'1-1 una centrada des de l'esquerra de Grau l'ha transformat en el segon gol visitant Aitor amb el cap (6'). El duel, vertiginós, ha anat guanyant intensitat. Uns i altres han tingut arguments per engreixar el seu compte personal, però ha estat el Gavà qui ha tractat la pilota amb més seny.

El Figueres, que ha trobat intrusos a la seva sala de màquines, ha picat pedra -també se n'ha de saber...- però ha fet el suficient per igualar el parcial. Un xut de Pedro amb l'esquerra en molt bona posició, que no ha trobat porteria (16') i un intent de centrada de Bonaventura que Juanito ha desviat a tocar del pal dret del seu arc (22') ben bé han pogut suposar una altra cosa, abans que una assistència de Teixi des de la dreta l'empenyès a la xarxa amb el cap el banyolí a un pam de terra des del pal contrari (38'). Entremig, els de la Bòbila, que no han reculat obviant el que deia el resultat, també han alertat Reig, que s'ha hagut d'esforçar per interceptar un tir de David (18') -Masuet no ha arribat per molt poc a una passada des de la dreta (29') i Grau ha etzibat un llançament amb l'esquerra a tocar del pal dret (45').

A la represa, els unionistes han buscat la fórmula amb totes les combinacions possibles. S'han embrutat la roba una i altra vegada i, malgrat cedir la iniciativa al rival i tenir el clatell massa a prop de l'Albera, han sabut picar quan el Gavà més badava. Si l'inici ha estat d'alt voltatge, el final ha cremat els cables. El Figueres ho ha tingut més clar a la recta final. Un parell de llançaments de Moñino amb la cama esquerra i des de la banda dreta amb molt verí (70' i 78') -en el primer, Pacheco s'ha tret la pilota del damunt i en el segon Bonaventura ha rematat malament- i un obús de Pol Compte que el porter ha desviat en una bona estirada (79') han fet evident que els de casa empenyien, just coincidint amb el fet que el gavanenc Erik Hernández ha hagut d'enfilar els vestidors després de veure la segona amonestació (77'). De tota manera, el Gavà s'ha enfurrunyat fins a un punt incontrolable. La fe de la Unió ha tingut recompensa mitjançant el jugador que més ha patit en silenci els últims mesos, Borja Garcia. El migcampista ha despenjat amb el cap una centrada d'Ivan Cristino i ha ajustat el cuir al pal dret per fer el 3-2 (88'). Just abans, un cacau de Pol Compte havia fregat el travesser (82') i una arribada de Blanchart havia acabat en no-res després de deixar assegut Reig a terra i, a porteria buida, enviar la pilota als núvols (85'). L'embriaguesa d'eufòria dels de casa, però, s'ha convertit en desesperació després que, en la penúltima acció del temps afegit -l'última ha estat una falta que Ivan Cristino ha executat per sobre el travesser des de la frontal- un contracop del Gavà l'ha ensabonat Alberto per fer el 3-3 definitiu des de terra amb un xut que primer ha topat amb la fusta horitzontal (89').

UE Figueres: Reig, Barrera, Argi, Busquets, Murga, Ferran Grau, Bonaventura, Ivan Cristino, Teixi (Pol, 62'), Pedro del Campo (Borja, 70') i Moñino (Jairo, 83').

CF Gavà: Pacheco, Juanito, Alberto, Erik, Blanchart, Aitor Unzue (Cristian, 73'), David, Oriol, Masuet, Sergio (Borreda, 80') i Grau (Aitor, 83').

Àrbitre: Rubén Mancera Antón, del Maresme, amb Aleix Roig Antoja i Martí Lázaro Llorens com a assistents. Ha amonestat Moñino, Pedro, Ferran Grau i Jairo, del Figueres, i Cristian, David, Oriol i Juanito, del Gavà. Ha expulsat Pol, de la Unió, amb vermella directa (89') i Erik Hernández, del Gavà, per doble amonestació (77').

Gols: 0-1: Sergio (3'); 1-1: Bonaventura (4'); 1-2: Aitor (6'); 2-2: Bonaventura (38'); 3-2: Borja (88'); 3-3: Alberto (89').

Espectadors: Uns 450.