Una fluixa sortida va acabar passant factura a Maverick Viñales diumenge passat en el Gran Premi Monster Energy de Catalunya, que va acabar sisè en la carrera de casa. En el circuit de Montmeló, en la setena prova del Mundial de motociclisme, el pilot rosinc i palauenc sortia des de la quarta posició de MotoGP, amb esperances dipositades per acabar en el podi després de trobar la regularitat durant el cap de setmana.

No obstant això, quan els semàfors vermells es van apagar fins a sis pilots van avançar Maverick, que només començar ja era 10è. Tot i intentar remuntar en les 24 voltes que quedaven, el del Movistar Yamaha va remuntar ben poc, tot movent-se entre el novè i el sisè lloc, la plaça final. “Realment és difícil saber què passa, esperava una carrera diferent. És el de sempre, no faig una bona sortida; espero que Yamaha ho pugui resoldre”, manifestava resignat després de la carrera.

El triomf va ser per a Jorge Lorenzo, que feia bo l’aconseguit a Itàlia, i en el podi el van acompa­nyar Marc Márquez, que segueix com a líder, i Valentino Rossi.

D’altra banda, el llançanenc Isaac Viñales va tenir un cap de setmana desafortunat a la categoria de Moto2, que es va culminar amb una caiguda i retirada de la prova quan quedava poc per al final. El pilot del SAG Team ja no tenia bones sensacions abans d'iniciar la carrera a Montmeló, el qual sortia en 21è lloc, i a la primera volta va passar a la 30a posició. A poc a poc va anar escalant, vorejant la 21a plaça, però quan quedava poc per acabar la prova va caure quan Pawi l’intentava avançar. En aquest cas, la victòria va ser per al francès Fabio Quartararo. “Esperàvem més en la cursa de casa, ha estat un cap de setmana complicat”, lamentava Isaac.

«Massa just per ser campió»

Aprofitant que hi havia la carrera de casa, els clubs de fans de Maverick i Isaac Viñales es van desplaçar a Montmeló per veure en acció els seus pilots. Amb menys presència que en anys anteriors, el groc verdós del pilot rosinc i palauenc i el blau del llançanenc es van estendre a la Tribuna G. Del CF de Maverick n’hi havia prop de 150 i del d’Isaac una desena, capitanejats pels seus presidents, Gabi Sastre i Xavi Ávila.

“A Montmeló som 150 socis, que vingui més o menys gent també depèn dels resultats. En total, el club som 220 i aspirem a igualar o superar els 300 que vam tenir l’any passat", comenta Sastre, president del club de fans de Maverick des de fa tres anys. Per al successor d’Alfredo Herrera i de Jose Viñales la tercera posició de la classificació general és “real amb números, però els rivals han fallat. Esperem que la moto li torni a anar bé i agafi confiança”. Amb el sisè lloc del diumenge, Maverick té Marc Márquez, el líder, a 38 punts quan queden 12 carreres per acabar el Mundial de MotoGP. “Campió aquest any? Ho veiem massa just, però ho desitgem, clar que ens agradaria”.

Veuen Isaac «desanimat»

A tocar dels aficionats de Maverick hi havia els d'Isaac: “N’hem vingut una desena, som un club petit, els resultats no acompanyen i els circuits es passen una barbaritat amb els preus. L’entrada valia 115 euros per als fans de l'Isaac i a més hem tingut el handicap que el club veí ha fet una oferta molt bona contra la qual no podem competir”, expressava Ávila, més conegut com a Xanka, el president de l'entitat del pilot de Llançà. El club de fans d’Isaac té una cinquantena de membres: “Som una colla d’amics seus, vam començar molt forts, però l’Ajuntament tampoc ens ajuda”, afegeix. Aquesta, és la setena temporada en el Mundial i Isaac, que va patir una caiguda a Montmeló, és lluny de les aspiracions inicials, situat en 21è lloc de Moto2: “El veiem desanimat, però té ganes de continuar i que li vagin bé els resultats”, apuntava Xanka.

Sense seu oficial

D’activitats socials, ambdós clubs n’han deixat de fer els últims mesos: el de Maverick, però, té la intenció de tornar a fer el sopar a final de temporada -l'esmorzar de l'estiu en principi no es faria- i el de l’Isaac els actes els fan en petit comitè perquè formen part de la mateixa colla. Qui sap si el desencís dels resultats d’aquesta temporada, o els horaris de les carreres, tampoc ajuden a fer caliu entre els aficionats. El CF de Maverick no té un punt de concentració per veure les curses -l’any passat s’ho repartien entre el Bar L’Olivar i el Sí Tapas- mentre que el d’Isaac tampoc té seu, però en canvi van al bar Run “perquè ens portem bé amb el propietari, penja la bandera quan hi ha cursa, és el lloc de concentració, però no l'oficial".