La Copa d'Espanya de catamarans ja té campions i a també i potser més important, Sant Pere Pescador ha demostrat amb escreix que pot albergar el Campionat d'Europa de F18.

Després de quatre dies de navegació entre la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere i el Club Nàutic l'Escala, els 80 catamarans que han participat en la regata que decidia els campions d'Espanya de Fórmula 18, Classe A i Intersèries -les tres categories en què es dividia la prova-, han posat en relleu que tot està a punt perquè, entre el 30 de juny i el 5 de juliol, catamarans de tot el món vagin a regatejar a Sant Pere Pescador amb motiu del Campionat d'Europa de F18.

La Copa d'Espanya també ha servit a les tripulacions estatals d'F18 per assajar en les mateixes aigües on es disputarà l'Europeu. Entre els equips que participaran en la prova de catamarans Fórmula 18 més important d'aquest any 2018 al món, destaquen Mitch Booth i Rubén Booth, del Club Vela Palamós, que s'han proclamat campions d'Espanya.

En la Classe A, el guanyador ha estat Manuel Calavia (Reial Club Marítim de Barcelona) i en Intersèries, s´ha endut el trofeu la tripulació formada per Iset Segura i Max Rondeau (Club Nàutic Arenys de Mar).

Les condicions durant els quatre dies del campionat a la platja del Cortal de la Devesa no han estat gens fàcils, i és que els regatistes han vist com els canvis constants entre els vents del nord i del sud dificultaven les condicions per a la navegació.

Si les coses no eren fàcils a l'aigua, anaven com la seda a la platja, ja que els representants de la Federació Internacional de Vela i de la Reial Federació Espanyola de Vela que han assistit a la Copa d'Espanya s'han portat una gran impressió del camp de regates, de les instal·lacions del càmping la Ballena Alegre -on s'allotgen els esportistes- i de l'organització, a càrrec del Club de Vela la Ballena Alegre, el Club Nàutic l'Escala i la mateixa RFEV, en col·laboració amb la Federació Catalana de Vela i la Secretaria Nacional de la Classe Catamarà (ADECAT).

La propera cita, el Campionat d'Europa de F18 entre el 30 de juny i el 5 de juliol a Sant Pere Pescador.