El nou seleccionador espanyol, Fernando Hierro, va assegurar ahir que accepta ser el substitut d'urgència del destituït Julen Lopetegui al Mundial de Rússia com «un repte bonic» que ha d'assumir «amb valentia» i va afirmar que no es «perdonaria» haver-se negat a fer-ho. Hierro va deixar clar que no es pot dubtar de «la implicació» d'uns jugadors «acostumats a entrenadors que van i venen» i que «l'objectiu és lluitar per alguna cosa important».

La presentació de Fernando Hierro va ser la culminació d'un dia molt complicat a la concentració de la selecció espanyola a Krasnodar després que el dia abans, dimarts, es fes públic el fitxatge de Julen Lopetegui pel Madrid. El president de Federació Espanyola, Luis Rubiales, va anunciar la destitució de Julen Lopetegui, a dos dies del debut al Mundial, justificant que és un «missatge clar» que «tots els integrants de la selecció han de complir la forma d'actuar» de la Federació. «La selecció és l'equip de tots els espanyols i hi ha decisions que estem obligats a prendre en qüestió d'uns valors. Ens hem trobat amb una circumstància sobrevinguda, una negociació legítima, però que ha passat sense cap informació a la Federació», va assenyalar Rubiales, que, tot i que jugadors importants com Sergio Ramos van defensar Lopetegui, no va perdonar el fins ahir seleccionador que negociés amb el Madrid a les seves esquenes.

«És un repte bonic, apassionant, però les circumstàncies són les que són i a partir d'aquí accepto aquesta responsabilitat amb valentia, mirant i pensant que tenim un grup de jugadors i treballadors que fa dos anys que treballen per ser al Mundial», va expressar Fernando Hierro en la roda de premsa al costat de Luis Rubiales. El malagueny va recordar que fa que és director esportiu «set o vuit mesos» i que per això entén que «la il·lusió de tot el món és gran». «No podia decebre'ls», va afegir, mostrant el «màxim afecte» i «admiració» per Julen Lopetegui i el «gran treball» en la seva etapa.

El nou tècnic es va mostrar molt segur a la seva arribada a la banqueta de la selecció. «Si no estigués convençut, no seria aquí. Els xavals són treballadors excel·lents, amb una maduresa i personalitat com a bons esportistes. No tenim cap problema, el dia no és fàcil per a ningú però confiem en el seu bon fer, ells saben el que ens juguem. No s'ha de tenir dubtes de la seva implicació», va comentar Hierro.

«Ells estan acostumats a entrenadors que van i venen. Conec un 90 per cent del grup i ho intentarem. En aquesta dinàmica anem tots, al Mundial ningú regala res, un mal partit ens envia a casa, tots sabem el que significa», va prosseguir Hierro, que s'estrenarà demà contra Portugal (20.00).