L'equip Reale Avintia Academy ha anunciat la defunció del jove pilot de 14 anys Andreas Pérez, que no ha pogut superar les lesions que va patir després del seu greu accident d'aquest diumenge al Circuit de Barcelona-Catalunya.

"Andreas Pérez va ingressar amb lesions cerebrals molt greus i poc després se li va diagnosticar mort cerebral. Encara que el seu cor va seguir bategant i malgrat molts esforços, finalment els metges no van poder fer res per salvar-li la vida. Andreas no ha pogut guanyar aquesta carrera", va lamentar l'equip a través d'un comunicat.

Pérez estava disputant la carrera de la categoria de Moto3 del FIM CEV quan va caure a la sortida de la corba 5 i diversos pilots que venien per darrere no van poder esquivar-lo. Després de ser atès al mateix circuit i degut a la gravetat de les seves lesions, va ser evacuat en helicòpter a l'Hospital Sant Pau de Barcelona.

El pilot català, que l'any passat va guanyar diverses carreres i va estar lluitant pel títol a l'European Talent Cup, havia fet el salt el Mundial Junior de Moto3 aquesta temporada amb el Reale Avintia i era un dels grans talents del campionat.

"Han estat hores molt dures per a tots els membres de l'equip Reale Avintia Academy que des del primer instant han acompanyat la família en aquests moments tan complicats. Hem perdut un gran pilot, però sobretot una gran persona i el trobarem molt a faltar. L'equip i tots els seus patrocinadors volen transmetre tot el suport del món i molt ànim a la família d'Andreas en aquests moments tan difícils. DEP", el va acomiadar el seu equip.