El Cabanes és més a prop de jugar a Tercera que a Quarta Catalana la pròxima temporada. El conjunt que entrena Fran Lara va acabar la lliga en tercer lloc, del grup 30 de Quarta, i només pugen els dos primers (Portbou i Navata), però els ascensos per compensació l´hi van a favor. Els astres s´han alineat a favor dels cabanencs en els darrers dies i ara ha passat a ser el millor tercer dels quatre grups gironins de Quarta.

En un principi, ho havia estat el Sant Antoni de Calonge, del grup 28, però ha acabat com a segon perquè el Tossa B va fer una alineació indeguda contra el Vilablareix que l´ha enviat del segon al quart lloc. Amb aquesta variació, el Caldes de Malavella B ha finalitzat tercer i, de rebot, amb pitjor coeficient (0,696) que el Cabanes (0,715). Els altempordanesos superen per mínims detalls, més concretament quatre mil·lèsimes, les Preses (0,711), del grup 27.

El Tossa B, però, no es quedarà amb els braços plegats i té la intenció d´impugnar la decisió.

Hi haurà, mínim, una retirada

D´aquesta manera, el Cabanes té dues vies per pujar, amb més o menys antelació. Ho celebrarà aquest diumenge si el Bescanó supera l´Argentona en el partit de tornada del play-off d´ascens a Primera Catalana (el d´anada es va suspendre per la pluja). Aquest ascens deixaria una vacant a Segona, que l´aprofitaria el perdedor de la promoció a Segona entre Bisbalenc i Vilartagues; i per efecte dominó, quedaria una plaça lliure a Tercera que correspondria al tercer millor gironí de Quarta.

Si el Bescanó falla en el play-off, el Cabanes necessitaria només una retirada de qualsevol equip gironí de Tercera Catalana durant l´estiu i, segons fonts consultades per aquest setmanari, és molt probable que n´hi hagi una com a mínim.

Al llarg d´aquests anys aquesta opció se l´hi ha aparegut a equips de la comarca, com el Portbou, l´any passat, però ho va declinar perquè se li va comunicar a finals d´agost i ja tenia la plantilla planificada per Quarta.