El futbol regional altempordanès va abaixar el teló el cap de setmana passat amb tots els títols decidits, però amb alguns màxims golejadors i porters menys golejats per decidir. El Setmanari de l’Alt Empordà, amb la col·laboració del Consell Esportiu i Comarcal de l’Alt Empordà, tornarà a reconèixer en la setena edició dels Premis Amos de l’Àrea els 18 pitxitxis i zamores més destacats dels equips altempordanesos d’entre Tercera Divisió i Quarta Catalana, i d’entre Preferent i Segona Catalana femenina. L’acte se celebrarà el pròxim dijous dia 7 de juny (20 h) en el mateix escenari que les sis anteriors edicions, la seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, en el carrer Nou de Figueres.

Clubs com el Peralada, Figueres, la Jonquera, l’Escala, Agullana, Navata, Sant Pere Pescador, Cabanes, Vila-sacra, Empuriabrava-Castelló i Portbou seran reconeguts mitjançant futbolistes seus. Tanmateix, es premiarà la trajectòria de dos àrbitres, un de la Federació Catalana i l’altre del Consell Esportiu, anomenat tutor de joc i que serà una de les novetats d’aquesta edició.

Tres clubs que fan 100 anys

Enguany, els guardons comptaran amb el patrocini del concessionari Kia Texauto. La firma coreana és el col·laborador automobilístic oficial del Mundial de Rússia que s’inicia el pròxim 14 de juny i, en clau més local, entregaran tres guardons especials a tres clubs de l’Alt Empordà que celebren el centenari de la seva fundació. Es tracta de la Unió Esportiva Figueres, fundat el 1919 i que ja ha iniciat els actes, del Vilafant Futbol Club i del Club de Futbol Llers.

Alguns dels premiats d’enguany: Tijera, Manzano, Carlos López, Manel, Arimany, Ferrón, Pol i Marina

Un Kia durant tot un cap de setmana per als premiats

Una de les novetats d’enguany en l’entrega dels Premis Amos de l’Àrea és que tots els futbolistes i àrbitres distingits gaudiran d’un reconeixement especial. Aprofitant que Kia Texauto és el patrocinador principal d’aquests guardons, cada jugador i col·legiat podrà disposar d’un cotxe de la firma coreana per provar-lo durant tot un cap de setmana. Texauto és, des del 1979, el concessionari oficial de Kia a Figueres -carretera de Roses- i a Girona.