L'italià Elia Viviani (Quick Step) ha guanyat a l'esprint la 17ª etapa del Giro, entre Riva del Garda i Iseo, de 155 km. Un jornada de transició cap al tríptic muntanyenc que ha de decidir la prova, i que veu com el britànic Simon Yates (Mitchelton-Scott) manté la "maglia rosa". Yates conserva el liderat, amb 56 segons d'avantatge sobre l'holandès Tom Dumoulin (Team Sunweb).

Viviani, que aconsegueix la seva quarta victòria d'etapa en l'actual edició del Giro, ha marcat un crono de 3 hores 19 minuts 57 segons (44.861 km / h), precedint a la línia d'arribada a l'irlandès Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) i a l'italià Niccolo Bonifazio (Bahrein Mérida), que ocupaven la segona i tercera posició, respectivament.

A l'espera de les tres etapes de muntanya (dijous, divendres, dissabte) que han de decidir el final de la prova, i després de la crono del dimarts, la fase de transició cap a la gran cita complia el guió esperat: intents de fugida des de l'inici, calma entre els que es juguen la general, i final a l'esprint.