Quan només s’han disputat cinc carreres del Mundial de motociclisme Marc Márquez ha posat la directa per revalidar el títol de campió de MotoGP. El de Cervera ja treu 36 punts a Maverick Viñales, que lidera el segon grup, el dels perseguidors. Si el de Roses i Palau-saverdera és segon de la classificació general és per la caiguda que va patir Johann Zarco en el circuit de Le Mans, el diumenge passat.

El Gran Premi de França, a on Maverick va guanyar la seva primera carrera (al 2011, a 125 cc) i la seva última, ara fa un any, es va haver de conformar amb la setena posició. Les sensacions van tornar a ser agredolces per al del Movistar Yamaha, que no acaba d’arrencar en aquest inici de campionat.

Isaac abandona a Moto2 després de caure a l’inici

A Moto2 Isaac Viñales va tenir un cap de setmana complicat, ja que el va afrontar amb febre, un fet que el va debilitar. Tot i els problemes de salut, el llançanenc va sortir a competir, però a la primera volta va patir una caiguda després que se li tanqués la part davantera de la moto. “És una llàstima perquè Le Mans és un dels meus circuits favorits; espero afrontar de forma òptima la propera cursa”, va dir.

La pròxima carrera, el 3 de juny a Mugello, en el GP d’Itàlia

La sisena prova del Mundial de motociclisme serà el diumenge dia 3 de juny en el circuit de Mugello: a les 14 h s’iniciarà la cursa de MotoGP i a les 12.20 h la de Moto2. El Gran Premi d’Itàlia serà el que es disputarà abans del GP de Catalunya, el 17 de juny a Montmeló.

La segona prova de Dean Berta a PreMoto4, diumenge a Montmeló

El campionat de motociclisme de PreMoto4 té el pilot de Palau-saverdera Dean Berta Viñales com a representant altempordanès. El cosí de Maverick i Isaac, de 12 anys, va debutar a la Cuna de Campeones a finals d’abril amb un 12è lloc a València i aquest cap de setmana disputarà la segona carrera en el circuit de Montmeló.