El Figueres continua treballant per a trobar el nou entrenador per a la pròxima temporada, la del Centenari, després que Damià Abella no segueixi per motius d'estudis i que Aitor Yeto i Jose Luis Gordillo tornin a les seves anteriors tasques. L'opció principal que tenia el club de Vilatenim era Nacho Castro, que tot i haver renovat per l'Horta al gener havia estat temptat. Per motius laborals, l'arribada de l'ex del Peralada, Girona B i Farners està descartada i des de la direcció general, encapçalada per Rafa Bonillo, s'han activat altres plans.

?El nom d'Albert Poch, tècnic del Baix Llobregat amb passat a l'Europa i al Gavà, també ha entrat a la llista, com molts d'altres. La intenció del Figueres és tancar l'entrenador en qüestió de dies i a dia d'avui els dos màxims candidats a ser-ho, després de fer la tria, serien Joan Esteva i Edu Vílchez.

Per un costat, el barceloní Joan Esteva ara es troba sense equip després de deixar l'Europa, també de Tercera Divisió, abans d'acabar la temporada, i coneix la categoria per haver dirigit també el Sant Andreu i un altre històric, el Castellón. Ara bé, el vallesà, de 45 anys, també ha provat la Segona B de la mà de l'Sporting Mahonès i el Constància, fins al 2014.

D'altra banda, Vílchez, que també està lliure, va fitxar per la Pobla de Mafumet l'estiu passat, després va ser ascendit al primer equip del Nàstic amb Rodri, però el club tarragoní els va destituir a finals del gener. El Maestro, de 50 anys, ja coneix Vilatenim perquè va entrenar el Figueres des de l'octubre del 2014 fins al juny del 2016, on va aconseguir com a major fita classificar l'equip per a la promoció d'ascens a Segona Divisió B, on va cedir a la primera eliminatòria amb el Numància B, al 2015. Després, el seu lloc el va ocupar el futbolista Narcís Pèlach Chicho, que va marxar al Peralada-Girona B al gener passat.

Si arribés Vílchez coneixeria quasi la meitat de la plantilla que dirigia al Figueres, ja que coincidiria -sempre i quan acabin renovant- amb Toni Cunill, Sergi Romero, Ferran Grau, Ritxi Mercader, Marc Bonaventura i Xavi Ferrón, i amb d'altres que va tenir a l'Olot, com Jordi Hostench i Albert Canal.