Si la l’Alt Empordà la Jonquera, Roses, Figueres i l’Escala tenien una Cursa de la Dona, Castelló d’Empúries i Empuriabrava no es volien quedar enrere i, aquest diumenge dia 20 de maig a les 10 del matí, organitzaran la primera edició. Les previsions inicials van a bon ritme i aquest divendres les inscripcions superaven fregaven els 800 participants, quan encara queden un parell dies per apuntar-s’hi. “La idea va sortir d’un grup de dones del municipi que, veient que aquesta cursa es fa en els pobles veïns, pensàvem que aquí a Castelló també se'n podia fer una, ja que tot el tema de les curses aquí té força tirada”, comenta Esther Bussó, que forma part del comitè organitzador.

Tot i que en algunes proves d’aquestes característiques només hi poden córrer dones, en aquest cas també hi podran participar homes. El recorregut serà de 5 km amb sortida i arribada al monument de la Dona d’Empuriabrava, a la zona del passeig marítim, i es podrà fer corrent o caminant.

Per a la Fundació Oncolliga

La cursa ja ha començat escalfar els dos últims diumenges, amb entrenaments que han comptat amb l’ajuda del Running Team Castelló, i tots els beneficis obtinguts es destinaran per a la lluita contra el càncer, per a la Fundació Oncolliga Girona, que té una delegació a Castelló. Aquesta prova és organitzada per un grup de dones de Castelló i per l’Ajuntament, al darrere hi ha una setantena de col·laboradors i les inscripcions (8 euros) continuen obertes a la pàgina web www.curses.cat.